Bu saatler arasında hiç bir şey yemeyin! Yediğiniz her şey yağa dönüşüyor

Belli saatlerde yemek yemek vücudu birçok yönden kötü etkilemektedir. Kilo verme hızını düşürerek kan şekerini yükseltecektir.
Bu saatler arasında hiç bir şey yemeyin! Yediğiniz her şey yağa dönüşüyor

Bu saatler arasında hiç bir şey yemeyin! Yediğiniz her şey yağa dönüşüyor: Yemek yerken belli saatlerde yemeye özen gösterilmesi durumunda dengeli beslenebilir ve h atta kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda yemek yerken saatlere dikkat edilmesi ile sağlıklı yaşamak arasında büyük bir bağlantı olduğu tespit edildi. Buna göre belirli saatler arasında yemek yemenin dengesiz bir şekilde kilo almaya sebep olacağı açıklandı. Özellikle akşam saatlerinde geç yemek yemenin direkt olarak yağ oluşumuna sebep olacağı tespit edildi.

Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism aracılığıyla yayınlanan bir araştırmanın sonuçları dikkat çekti. Bu araştırmada 20 kişilik bir çalışma söz konusu oldu. Buna göre akşam yemeklerini saat 9'da yiyen insanların akşam saat 6'da yiyenlere göre ertesi gün uyandıkları zaman daha yüksek kan şekeri seviyelerine sahip oldukları araştırma sonuçlarında elde edildi. 

AKŞAM GEÇ SAATLERDE YEMEK YEMEYİN

Nutrients dergisinde paylaşılan bu araştırmaya göre akşam saatlerinde yemek yemenin insan vücudunda kalori yakma yeteneğinin günün geri kalanına göre daha düşük olabileceği açıklandı. Akşamları daha geç yemek yiyen insanlar kilo vermekte daha çok zorlanmaktadırlar.

Yapılan çalışmaların yanında yeni bir çalışma daha yapıldı. Bu çalışmada günün ilerleyen saatlerinde yemek yemenin ise metabolizmayı kötü etkileyeceği ortaya çıktı. Açlık hormonlarının da dengesizleşeceği ortaya çıktı. Akşam geç saatlerde yenilen yemek uyanıkken yakılacak kalori miktarını azaltmaktadır. Bu nedenle kilo verme hızınız düşecektir.