Afyon Lokumu Nasıl Yapılır? (Afyon Lokumu Tarifi)
Afyon lokumu yapmak için öncelikle doğru malzeme seçilmesi çok önemlidir. Daha sonra bu malzemeleri doğru sırada ve doğru şekilde karışım haline getirmek gerekir. Afyon lokumunun yapılışı şu şekildedir:
· Öncelikle Afyon lokumu yapımı için gerekli olan malzemeler hazırlanmalıdır.
· Sonraki aşamada un, toz şeker, tereyağı gibi maddelerin ölçümünü yapmak için birkaç adet bardak ve kaşık hazırlanır.
· Daha sonra karışımı hazırlamak için 1 adet tencere ve hazırlanan karışımın dökülüp buzdolabında bekletilmesi için 1 adet tepsi hazırlanır.
· 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre süt tencereye eklenerek karıştırılır. Bu esnada ocak kısık ateşte yakılmalıdır.
Hazırlanan karışım kaynar duruma geldiğinde karışımın içine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Yeni karışım 10 dakika boyunca mikser yardımıyla çırpılır