Bulaşık makinesinin içi kokuyor diyorsanız çaresi çok kolay! Evde doğal koku giderici çözümü

Kadınların günlük hayattaki en büyük yardımcısı olan bulaşık makinesi aynı zamanda bazen ortaya çıkan koku şikayetleri ile sorunda yaratabiliyor. Peki, bulaşık makinesinde koku sorunu nasıl çözülür?
Bulaşık makinesinin içi kokuyor diyorsanız çaresi çok kolay! Evde doğal koku giderici çözümü

Bulaşık makinesi kullanan kişilerin yaşadıkları ortak sorunların başında koku problemi yer alıyor. Makinenin rutin temizliğinin yapılmaması ve pek çok kişinin yanlış kullanımı sonucunda ne yazık ki bulaşık makinesinde zamanla kötü koku oluşumu yaygın olarak görülebiliyor. 

Çok sık karşılaşılan bir sorun olsa da aslında çözümü son derece basit ve kolaydır. Günümüzde bulaşık makinesinin içini temizlemek için satılan pek çok ürün bulunmakla beraber bu ürünlere fazla para ödemek istemeyen kişiler için basit çözüm önerileri de bulunmaktadır. İşte bunlardan en etkili ve pratik olanları! 

BULAŞIK MAKİNESİ NEDEN KÖTÜ KOKAR, BULAŞIK MAKİNELERİ NİYE KOKU YAPAR?

Bulaşık makinesinin kötü koku yapmasının en önemli nedeni yemek atıklarının zamanla makinede birikmesi ve düzenli olarak temizlenmemesidir. Makinenin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Peki, kötü koku oluşumu nasıl çözülür? İşte bulaşık makinesinde kötü koku oluşumunu engelleyecek yöntemler: 

Bulaşık makinesini her ay bir defa boş şekilde çalıştırarak kendi kendisini temizlemesini sağlayın, 

Bulaşık makinenizi düzenli olarak temizleyin. Özellikle de yemek atıklarının biriktiği filtreyi düzenli olarak temizleyin ve tıkanma olup olmadığını kontrol edin, 

Genelde bulaşık makinesi filtre tıkandığında kötü koku yayar, fitrenin tıkalı olup olmadığını kontrol edin, 

Bulaşık makinesinin bardak bölümüne içi ağzına kadar beyaz sirke ile dolu olan bir bardak yerleştirmekte kötü koku sorununu çözecektir. Yine bulaşık sepetinin içine yarım limon koymak ta vereceği temiz koku ile işinizi kolaylaştıracaktır.