Burdur'un Bucak İlçesi Şiddetli Yağmura Teslim Oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde dün başlayan ve etkisini artırarak bugün de devam eden şiddetli yağışlar yaşamı felç etti. Tarım arazileri ve yerleşim yerleri su altında kalırken, sel ve taşkın felaketi büyük maddi zarara neden oldu.
Burdur'un Bucak İlçesi Şiddetli Yağmura Teslim Oldu

Burdur'un Bucak ilçesi şiddetli yağışlara teslim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı uyarıların ardından yapışlar dün başladı. Bugün de etkisini artırarak devam eden şiddetli yağışlar tam manasıyla hayatı felç etti.

Burdur'un Bucak ilçesinde dün etkili olmaya başlayan şiddetli yağmur, bugün de etkisi artırarak devam etti. Gün boyu aralıksız devam eden yağmur nedeniyle bazı bölgelerde sel ve su baskınları yaşandı. Hem yerleşim yerlerini hem de tarım alanlarını etkileyen yağışlar, büyük maddi hasara neden oldu.

Metrekareye 160 kg Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yayınlanan verilere göre, Burdur'un Bucak ilçesinde dün metre kareye 57.5 kg yağış düştü. Bugün etkisini çok daha fazla artıran yağışlı hava kütlesi, yaklaşık 3 kat daha fazla yağış bıraktı. Bucak ilçesinde bulunan bir istasyonda son 24 saatte metrekareye 157.4 kg yağış düştü. 

Bucak ilçesine bağlı Boğazköy'ün içinden geçen dere şiddetli yağış nedeniyle taştı. Taşan nehir suları köyde ev, ahır, tarım arazisi gibi yerlerin sular altında kalmasına neden oldu. Köylüler her yıl yaşadıkları benzer durumlara karşı artık bir önlem alınmasını istiyor. 

Dağlık bölgeden gelen yağmur sularının dereye karışmasıyla birlikte her sene yaşanan taşkın olayları nedeniyle hayvanlarının, ahırlarının, tarlalarının ve evlerinin zarar gördüğünü söyleyen köylüleri yetkililere derenin ıslah edilmesi konusunda seslendi.

Hayvanlarım Sular Altında Kaldı

Köylüler yaşanan sel ve taşkın olaylarından şikayetçi. Yıllardır her sene aynı doğal felaketler yaşanmasına karşın ıslah çalışması yapılmadığını söyleyen köylüler, 2 gündür hayvanların sular altında kaldığını söyledi. Hayvanlara kışlık yem olarak hazırladıkları saman balyalarının da ıslanarak kullanılamaz hale geldiğini söyleyen köylüler, artık derede ıslah çalışması yapılmasını istiyor.

Yağmur Korkulu Rüyamız Oldu

Herkesin kuraklık ve kıtlık yaşanmaması için dört gözle beklediği yağışların kendileri için korkulu rüya haline geldiğini söyleyen köylüler, "Her yağmur yağdığında dere taşıyor ve evleri ahırları su basıyor. Yetkililer sürekli çözüm için söz veriyor ancak bir kazma dahi vurulmadı. Artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Yağmur yağacak diye korkar olduk." dedi.

Köyün muhtarı ise dere ıslahına bazı köylülerin engel olduğunu söyledi. Derede ıslah çalışması yapılması ve DSİ kanalına bağlanması için bazı tarla sahiplerinin feragat etmesi gerektiğini söyleyen muhtar, bazı tarla sahiplerinin feragat verdiğini ancak bazılarının ise vermediği için ıslah çalışması yapılamadığını söyledi.