Çan Belediye Başkanı Bülent Öz kimdir, neden görevden alındı, hangi partiden?

Çanakkale Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, görevden uzaklaştırıldı. Bülent Öz kimdir, neden görevden uzaklaştırıldı merak konusu olurken ayrıntılar ortaya çıktı.
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz kimdir, neden görevden alındı, hangi partiden?

Cumhuriyet Halk Partisi'nden ard arda ihraç ve görevden uzaklaştırma kararları açıklanıyor. Önce Tanju Özcan hakkında ihraç istemi, Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin sonlandırılması ve bir belediye başkanının da partiden ihraç edilmesi sonrası yeni bir görevden uzaklaştırma haberi paylaşıldı.

Çanakkale Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. Bu açıklama sonrasında Bülent Öz kimdir, neden görevden uzaklaştırıldı merak konusu oldu.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz neden görevden uzaklaştırıldı?

Çan Cumhuriyet Başsavcılığı, bir kişinin şikayeti üzerine Çan Belediyesi'nden ihale alan firma sahiplerinden rüşvet alındığı ve irtikap suçu işlendiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 31 Mayıs günü Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile Belediye İnsan Kaynakları Müdürü ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü ile firma çalışanını gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemleri sonrasında Çan Belediye Başkanı Öz ve firma çalışanı ise savcı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, iki isim için adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı verdi.

Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Bülent Öz'ün akrabasına belediyeden alacaklarının tahisli karşılığında ikamet ettiği evin kira, internet faturası ve mobilya bedellerini ödettiği, ihaleler karşılığında daire aldığı, çocuklalrının eğitim masraflarının belediyeden iş alan yüklenici tarafından karşılandığı iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı, belediyeden ihale alan firma sahiplerinden rüşvet aldığı ve irtikap suçu işlediği iddiasıyla soruşturmanın selameti için Bülent Öz'ü görevden uzaklaştırdı.

Bülent Öz kimdir?

Bülent Öz, 8 Ekim 1972 tarihinde Çanakkale'de doğmuştur. 8 yıl Çan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı , Çan THK Üyesi, İstanbul Kabataşlılar Derneği Üyesi görevlerini yapmıştır. Babası Hasan Öz, CHP ilçe başkanlığı yapmış, 1974 yılında Çan'da CHP olaran belediye seçimini kazanmıştır. Annesi de Çan CHP kadın kolları üyesi olarak çalışmıştır. Bülent Öz, 2019 yılında yerel seçimlerde Çan belediye başkanı olarak seçilmiştir.