Canan Karatay her derde şifa diyerek açıkladı! İşte hastalıklara kesin çözüm

Verdiği sağlık tavsiyeleri ile sık sık gündeme gelen Canan Karatay, bu defa tansiyon, şeker gibi pek çok hastalığa iyi gelecek olan o yiyeceği açıklandı.
Canan Karatay her derde şifa diyerek açıkladı! İşte hastalıklara kesin çözüm

Sağlıklı yiyecekler hakkında yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Canan Karatay, bu defa kanser, Alzheimer, şeker, tansiyon gibi hastalıklara kesin çözüm niteliğindeki o yiyeceği açıklandı. Her derde deva olarak açıkladığı bu yiyecek hakkında merak edilenlere yanıt gelirken doğal içerikli lahana turşusu için bilgilendirmelerde bulundu.

HER DERDE DEVA OLACAK O TARİFİ VERDİ!

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay tarafından yapılan son açıklama ile birlikte hemen hemen tüm dertlere deva olacak olan o yiyeceği açıkladı. Hastalıkları yanınıza bile yaklaştırmayacak olan lahana için faydalı içeriklerinden bahsetti. Özellikle de lahana turşusunun saymakla bitmeyen faydalarının olduğunu ifade eden Canan Karatay, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda bu konuda en önemli detayın lahana turşusunun doğal içerikli olmasından geçtiğinden bahsetti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karatay, "Dünyanın en önemli, en sağlıklı yiyeceği lahanadır. Doğal olarak ev turşusu yapıldığı zaman, camın içinde, turşu da en doğal probiyotiktir. Kışın bol bol lahana yiyin, bol bol lahana çorbası için, çocukları alıştırın bol bol lahana çorbası içsinler. O zaman hastalanmazsınız. Lahananın her türlü yemeğini yiyebilirsiniz. Ama lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, Alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler." ifadeleri ile lahananın faydalarından bahsetti.

LAHANA TURŞUSUNUN FAYDALARI

Lahana turşusu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından lahana turşusunun başlıca faydaları şu şekilde verildi;

  • İçeriğindeki e vitamini oranının yüksek olması nedeni ile cilt ve diş sağlığına iyi gelmektedir.
  • Kandaki kolesterolün düşmesine fayda sağlar
  • C vitaminin yüksek olması nedeni ile grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu kalkan oluşturur
  • Kalp hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Lahana turşu suyu içeriğindeki formül sayesinde ağrı kesici etkisi yaratmaktadır