Çankırı Dodurga Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları Belli Oldu! Hangi Parti Ne Kadar Oy Aldı?

Çankırı’nın Orta ilçesinde bağlı Dodurga Beldesi’nde bugün belediye başkanlığı seçimleri yapıldı. Seçim sonucunda belediye başkanlığını kazanan parti belli oldu.
Çankırı Dodurga Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları Belli Oldu! Hangi Parti Ne Kadar Oy Aldı?

Çankırı’nın Orta ilçesinde bulunan Dodurga’da bugün belediye başkanlığı için seçim heyecanı yaşandı. 2014 yılında nüfus azalmasından dolayı belde statüsünün kaldırıldığı Dodurga’da verilen hukuk mücadelesi sonucunda bu statü düşürülmesi iptal edilmişti. Dodurga’nın yeniden belde statüsünü kazanmasının ardından belediye başkanlığı ve 3 mahalle için muhtarlık seçimleri bugün yapıldı.

1.411 SEÇMEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE OY KULLANDI

Dodurga Beldesi’nde bugün 1.411 seçmen toplam 6 sandıkta belediye başkanlığı seçimleri için oy kullandılar. Sabah saat 08:00’da başlayan oy kullanma işlemi 17:00 itibariyle de sona erdi. Ardından sandıklarda oy sayımına geçildi.

Dodurga Beldesi Belediye Başkanlığı seçiminde Ak Parti’den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, DSP’den Namık Kaya, DEVA Partisi’nden Şerafettin kaplan, Yeniden Refah Partisi’Nden Hakan Kuşçu, Memleket Partisi’nden Osman Dede, Saadet Partisi’nden İbrahim Çolak, Adalet Partisi’nden Emine Yayla, Türkiye Değişim Partisi’nden Kamil Erdoğdu yarıştılar.

HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

Yapılan belediye başkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Buna göre Ak Parti’nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı 955 oy olarak yüzde 86,81 oranla belediye başkanlığına açık arayla seçildi. Bu seçimde Yeniden Refah Partisi 41 oy, DEVA Partisi 23 oy, Adalet Partisi 23 oy, Memleket Partisi 21 oy, Saadet Partisi 17 oy Türkiye Değişim Partisi 14 oy aldılar. CHP ve İYİ Parti ise Dodurga Beldesi Belediye Başkanlığı seçimi için herhangi bir aday göstermeyerek seçime katılmadılar.

AK PARTİ'DEN CHP VE İYİ PARTİ'YE ELEŞTİRİ

AK Parti Grup Başkanvekili bir açıklama yaparak seçim sonuçlarını değerlendirip, “Her fırsatta erken seçim isteyen CHP ve ‘Az Kaldı’ sloganıyla reklam yapan İYİ Parti’nin aday dahi çıkaramadığı Çankırı Dodurga Belediye Başkanlığı seçimini kazanan AK Parti adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı’yı tebrik ediyorum.” dedi.

Emlak365.com