Çaya Zam Yapılmasının Ardından Fırsatçılara Gün Doğdu

Çaykur'un çay fiyatlarına yüzde 43,7 zam yapmasının ardından fırsatçılara da gün doğdu. Bazı marketler ürünler depoya çekildi, bazılarında fiyatlara ekstra zam yapıldı.
Çaya Zam Yapılmasının Ardından Fırsatçılara Gün Doğdu

Yaş çay alımında destek priminin açıklanmasından sonra Çaykur, çay fiyatlarına %43,7 oranında zam yapıldığını duyurdu. Zam haberinin ardından fırsatçılar ellerindeki stok ürünlere zam yaptı. 5 kiloluk Çaykur Tiryaki Çay bir günde 184 liradan 289 liraya çıkarıldı. Bazı marketler de çay satışına sınır getirdi. Raflara bulunan çaylar depolara alınarak stoklandı.

ÇAY İLE BENZİN YARIŞIYOR

Çay zammı restoran ve kafelerin menülerine de aynı hızla yansıdı. Belediye tesislerinde çay fiyatları 6 liradan 8 liraya çıktı. Zincir restoranlarda ise 10 lira olan çay 44 liralara kadar yükseldi. Bazı lüks kafelerde ve restoranlarda ise 25 liraya kadar çıktı. Fiyatlarındaki artış vatandaşın tepkisine neden olurken sosyal medyada da '1 bardak çay 1 litre benzin ile yarışıyor' paylaşımları yapıldı.

Çaya Zam Yapılmasının Ardından Fırsatçılara Gün Doğdu

VERGİ İNDİRİMİ BUHAR OLUP UÇTU

14 Şubat 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı temel gıda ve temizlik ürünlerinde geçerli KDV indirimi buhar olup uçtu. Kararın açıklanmasının ardından bu zamana kadar fiyatlarda ciddi artışlar meydana geldi. İndirimin açıklandığı hafta ürünlerin fiyatlarında ile arasında düşüşler yaşanmıştı fakat göstermelik indirim kısa sürdü. KDV indiriminin açıklandığı dönemde dolar 13,5 TL iken şimdi 15,5 TL'ye çıktı. KDV indirimi olmasına rağmen gıda fiyatları, doların bile üstünde arttı.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ DE ZAMLANDI

Süt ve süt ürünlerinde fiyat artışı da hız kesmeden devam ediyor. KDV indiriminin açıklandığı dönemde 1 litre süt 12 liraya kadar düşmüşken şimdi aynı sütün fiyatı 18 liraya kadar çıktı. Gıda fiyatları doların da üstünde bir artış gösterdi.

Emlak365.com