Çeşme Karaköy orman yangınını kim çıkardı, neden çıktı, yakalandı mı? Orman yangını son durum

İzmir Çeşme'de çıkan orman yangını tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Çeşme orman yangınının neden ve kimler tarafından çıkarıldığı belli oldu.
Çeşme Karaköy orman yangınını kim çıkardı, neden çıktı, yakalandı mı? Orman yangını son durum

İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen yangın nedeniyle alan kül oldu. Akşam saatlerinde başlayan rüzgar da yangını perçinlerken Türkiye’de peş peşe yangın hadiselerinin yaşanması akıllarda soru işareti bıraktı. Yangın ile ilgili 7 kişi gözaltına alınırken, yangının çıkış nedeni de ortaya çıktı.

İzmir Çeşme Kutlu Akbaş Barajı yakınlarında bulunan makilik alanda öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayılmıştı. Yangına 3 uçak, 6 helikopter ile havadan, 30 arazöz ve 4 dozer ile de karadan müdahale edilirken, alevler Rüzgar Enerji Santralleri’nin de etrafını sardı. İzmir – Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın sebebiyle bir süre trafiğe kapatıldı.

Çeşme orman yangınını kim çıkardı, yakalandı mı?

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, 7 kişi gözaltına alındı. İlk ifadeler doğrultusunda, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcım nedeniyle yangının başladığı öğrenildi. Kaynak sırasında sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu başlayan yangınla ilgili gözaltına alınan 7 işçi, yangının kaynaktan çıktığını doğruladı.

Çeşme Karaköy orman yangınını kim çıkardı, neden çıktı, yakalandı mı? Orman yangını son durum

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yangının hayvan barınağında çalışan işçilerin kaynak makinesinden kaynaklanan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı belirtildi. Açıklamada, Çeşme’nin Karaköy Mahallesi Karahisar mevkiinde makilik arazi içerisinde yangın meydana geldiği, söz konusu yangının eski İzmir yolu kenarında Taşlıtepe Devlet Ormanı’nda bir kişiye ait yaklaşık 2 hektar makilik arazide meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı iletildi.

Yangının hayvan barınağında çalışan işçilerin kaynak makinelerinin kıvılcımından çıktığı belirtilirken, olayla ilgili 7 inşaat işçisinin yakalandığı ve haklarında tahkikat başlatıldığı ifade edildi.