Çevre ve Şehircilik Bakanlığında İhale Depremi! Çok Sayıda İnşaat Şirketi İhale Yasaklısı Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü 31 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete ile tam 28 firma hakkında ihale yasağı getirildiğini duyurdu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığında İhale Depremi! Çok Sayıda İnşaat Şirketi İhale Yasaklısı Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü 31 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete ile tam 28 firma hakkında ihale yasağı getirildiğini duyurdu. İhalelere katılmaktan yasaklama kararı çıkarılan firmalar haberimizde!

Bankaların kredi faiz oranlarında indirim yapması ile beraber konut sektöründe satışlar artmaya başlarken kamu müteahhitleri bölümünde ise sıkıntı devam ediyor.



Bu hafta üst üste 3 inşaat şirketi konkordato ilan ederken hem fiyat farkı verilmemesi, hem tasfiye kararnanamesinin yetersiz kalması hem de hak ediş ödemelerinde yaşanan aksamalar kamu müteahhitlerini vuruyor.



İhale Yasaklığı İnşaat Firması Sayısı Artıyor



Yaşanan sıkıntılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan ihalelere katılma yasağı büyük şok yarattı.



Toplam 28 firma hakkında ihalelere katılma yasağı açıklandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan karar sonrasında 28 firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerel yönetimler genel müdürlüğü tarafından açılan ihalelere katılmaktan yasaklandı.



Kamu Müteahhitleri Seslerini Duyurmaya Çalışıyor



Hatırlanacağı üzere tasfiye kararnamesi gecikmeli olarak çıkmış yine kararnanemin uygulanmasın da da bilgi eksikliği nedeni ile büyük aksamalar yaşanmıştı.



Pek çok müteahhit bu süreçte işi tasfiye edeceği için şantiyesini kapatmış ancak yaşanan gecikmeler nedeni ile cezalı duruma düşerek büyük mağduriyet yaşamıştı.



Hakkında İhale Yasaklama Kararı Çıkan Firmaların Bilgilerine Ulaşmak İçin Tıklayınız



Emlak365.com