CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Rest Çekti ve Kürsüyü Terk Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 13 dakika süren bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından rest çeken Kılıçdaroğlu kürsüden indi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Rest Çekti ve Kürsüyü Terk Etti

CHP'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmaya başlarken önce kravatını gevşetti, ardından hazırladığı konuşma metnini bir tarafa bıraktı. Gezi kararının açıklanması ile ilgili konuşmaya başlayan Kılıçdaroğlu, kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmayacağını, hakimlerin bir kısmının önceden zaten karar verdiğini, talimatla aldıkları kararları imzaladıklarını söyledi.

DÜNYADA BÖYLE BİR ÖRNEK YOK

Gezinin baskıya isyan olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu: "Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkûm oldu. Dünyada böyle bir örnek yok. Dünyada böyle bir garabet yok. Ama bizim ülkemizde olur. Çünkü yargı bağımsız değil. Bizim Vera’ya bir sözümüz var, biz Vera’yı tekrar babasıyla kucaklaştıracağız. Bunun sözünü veriyorum.” dedi.

BUGÜN FARKLI BİR KONUŞMA İLE KARŞINIZDAYIM
Konuşmanın başında, yazdığı metni bir kenara bırakan Kılıçdaroğlu, elektriği kesilip de karanlığa mahkûm edilenlerin sesini dile getirmek istediğini, onların sorunlarını anlatmak istediğini, çok öfkeli olduğunu söyleyerek: "Evlatların karanlığa mahkûm edildiği bir Türkiye’yi asla istemiyorum. Seslenmek istiyorum. Ey saray sesimi duyuyor musun? Hiç kimse olarak gördüklerin yani görmezden gördüklerinin karanlık ışıksız evlerinden sesleniyorum sana." diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

PES ETMEYECEĞİM, DURMAYACAĞIM
Milletin huzurunda söz veriyorum diyen Kılıçdaroğlu, içinde halk için biriktirdiği büyük bir kavga olduğunu söyleyerek: "Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla kavga edeceğiz, beş paraya vatandaşlığı satanlarla kavga edeceğiz, yabancılara daire satılsın diye emlak desteği çıkanlarla kavga edeceğiz, ülkede milyonların elektriğini kesen çetelerle kavga edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bu memleket bize emanet, birimiz açken birimiz tok değiliz, birimiz karanlıktayken birimiz aydınlıkta değiliz diyen Kılıçdaroğlu hadi eyvallah diyerek kürsüden indi. Genelde 1 saat süren grup toplantısını 13 dakikada tamamladı.

Emlak365.com