CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylık tartışmalarına noktayı koydu! 'Adayım' diyerek 6'lı masaya rest çekti!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski vekil Barış Yarkadaş'a adaylığını açıkladığı iddia ediliyor. 6'lı masanın kendisini destekleyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, aday olacağını resmen duyurdu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylık tartışmalarına noktayı koydu! 'Adayım' diyerek 6'lı masaya rest çekti!

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık tartışmaları devam ederken, Millet İttifakı’nın kimi aday göstereceği merak konusu olmuştu. Eski CHP’li vekil Barış Yarkadaş’ın aktardığı bilgilere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na adaylık sorusu yöneltti ve aldığı yanıt ile Millet İttifakı’nın adayı resmen belli olmuş oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kala Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklandı. Millet İttifakı’nda ise bir süredir devam eden 6’lı masa toplantılarından bir aday çıkarılamamıştı. İlk başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına sıcak bakılmış ancak Karadeniz turu sonrasında yaşananlar nedeniyle adaylık ihtimali zayıflamıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aday olabileceği söylenmiş fakat Yavaş, kendisinin belediye başkanlığı görevine devam edeceğini söylemesi üzerine bu teori de boşa çıkmıştı.

Bu durumda cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkan isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 6’lı masadan henüz bir aday açıklaması gelmedi ancak eski vekil Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmen adaylığını açıkladığını söyledi.

Barış Yarkadaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘’ Aday olacak mısınız? ‘’ sorusunu yöneltmesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun hiç tereddüt etmeden ‘’ Adayım ‘’ dediği öğrenildi. Yarkadaş’ın aktardığı bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın da kendisini destekleyeceğini söylediği iddia edildi.

‘’ Masadan adımın çıkacağına inanıyorum “

Kılıçdaroğlu’nun Barış Yarkadaş ile yaptığı görüşmede kendisine “ Altılı Masa’dan isminiz çıkar mı? “ sorusuna ise “ Masadan benim ismimin çıkacağına inanıyorum. Bir sorun yaşanmaz “ dediği ifade ediliyor.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun kendi adaylığını ilan ettiği ve masanın da bunu destekleyeceği belirtiliyor.