CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı sorusuna ilk kez bu yanıtı verdi aday olmak istiyorum!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmalarına tüm hızı ile devam ederken kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna ilk kez aday olmak istiyorum yanıtını verdi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı sorusuna ilk kez bu yanıtı verdi aday olmak istiyorum!

2023 seçimleri öncesi "6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusu henüz resmi olarak yanıt bulmazken konu hakkında çok kritik bir son dakika gelişmesi yaşandı. Son dönemde adı sık sık Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna ilk kez net yanıt verdi. 

CHP Lideri yapmış olduğu açıklamasında adaylık sorusuna "Ben arzu ediyorum, ben olayım. Ama önemli olan kişiler değil, ülkenin geleceği. Her partinin kendi genel başkanı, doğal adayı olabilir. Sorduğunuz zaman İYİ Parti’nin il, ilçe başkanlarına ‘Benim adayım Akşener’ diyorlar. Bu doğal. Ama bu örgütün belirleyeceği bir şey değil ki. Önemli olan 6 liderin adayı belirlemesi" diyerek adaylığa ilk kez bu kadar net bir şekilde yeşil ışık yakmış oldu. 

6'LI MASANIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Son dönemde hem yaptığı yurt dışı gezileri hem de iç politikada yaptığı sert çıkışlar ile gündemi belirleyen ve büyük yankı uyandıran Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizli adaylık çalışmaları yürüttüğü iddiaları gündeme geliyordu. Gazetecilerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelen ve sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez adaylık konusunda bu kadar net bir açıklama yaptı. 

 Kılıçdaroğlu gazetecilere yaptığı açıklamasında "Parti olarak MYK’da hiç konuşulmadı. Bizler de dikkatle bakıyoruz. Bu konuda kararı verecek olan ben değilim. 6 lider karar verecek. Bu bir gönül meselesi değil. Bu bir sorumluluk üstlenme meselesi. Sistemi değiştirme azmi ve kararlılığı. Ben arzu ediyorum ben olayım" diyerek ilk kez aday olmayı istediğini kendi ağzından resmi olarak duyurmuş oldu.