CHP MYK Toplantısı Ne Zaman Başlayacak, Saat Kaçta, Nerede Yapılacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK toplantısı ne zaman saat kaçta başlayacak merak ediliyor. İlgili toplantının yeri ve zamanı belli oldu.
CHP MYK Toplantısı Ne Zaman Başlayacak, Saat Kaçta, Nerede Yapılacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ne zaman gerçekleştirileceği birçok kişi tarafından merak ediliyor. CHP, Seçim Kanunu'nun üç maddesinin iptal edilmesi için bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacak.

CHP MYK TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 10.00'da başlayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi, Seçim Kanunu'nun üç maddesinin iptali için bugün Anayasa Mahkemesine başvuru yapacak. CHP kurmayları tarafından hazırlanan dilekçede, il ve ilçe seçim kurullarının oluşumları, kıdemli hakimler yerine birinci sınıf hakimler arasından kura çekimi ve üç ay içerisinde seçim kurullarının yeniden oluşturulması yönündeki düzenlemelerin iptali talep ediliyor.

Öte yandan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderlerinin ikinci buluşmasında kararlaştırılan komisyonun üyeleri belirlendi. Söz konusu üyeler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mıuharrem Erkek, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Suna, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Serap Yazıcı yer alıyor.

Üyeleri belirlenen komisyonu güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçisin yol haritasını belirleyecek ve cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ile kabineyle çalışma durumunu da ele alacak.

CHP MYK toplantısı 11 Nisan 2022 saat 10.00 itibariyle başlayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantı sonrası konuşma yapması bekleniyor.

Emlak365.com