Cilde temas eden Japon yapıştırıcısı nasıl temizlenir? İşte 4 adımda yapışkan maddeden kurtulmanın yolu…

Güçlü bir yapıştırıcıya ihtiyaç duyulduğu zamanlarda sıkça tercih edilen Japon yapıştırıcısının en büyük sorunlarından biri ele yapışmasıdır. Peki ele yapışan Japon yapıştırıcısı nasıl temizlenir? İşte detaylar…
Cilde temas eden Japon yapıştırıcısı nasıl temizlenir? İşte 4 adımda yapışkan maddeden kurtulmanın yolu…

Japon yapıştırıcısı, özellikle kumaş ve plastik yüzeylerin yapıştırılması konusunda oldukça güçlü bir yapıştırıcı türüdür. Güçlü yapıştırıcı özelliği ile bilinen bu tür, birçok yüzey için kullanılabilir. Evlerde ve işyerlerinde sıkça tercih edilen Japon yapıştırıcısının en büyük sorunlarından biri ise insan derisinde de güçlü yapışkan özelliğini gösteriyor olmasıdır. Japon yapıştırıcısı ile işlem yaparken elinize temas eden ve çıkmamakta ısrarcı olan yapıştırıcıyı nasıl temizlersiniz?

Japon yapıştırıcıları birçok yüzeyde kullanılabilir ve özellikle kumaş, plastik, seramik, porselen, metal ve cam yüzeylerde kullanılır. Ancak ev işlerinde, bahçe işlerinde veya işyerlerinde sıkça tercih edilen Japon yapıştırıcıları, insan derisine temas ettiğinde de güçlü bir etki gösterir. El veya vücudun başka bir bölgesine temas eden ve zor çıkan Japon yapıştırıcısını, vücudun başta el olmak üzere temas ettiği bölgelerinden temizlenin bazı kolay yolları bulunuyor. Bu yöntem ile elinize değen Japon yapıştırıcısını kolayca temizleyebilirsiniz. İşte detaylar…

HIZLI HAREKET VE YAĞ BAZLI ÜRÜNLER

japon-yapistiricisi-elden-nasil-cikar.webp

Elinize Japon yapıştırıcısı temas ettiğinde ilk olarak hızlı hareket ederek, henüz kurumamış olan yapıştırıcıyı ılık suya tutup, sabunla elinizi yıkamalısınız. Bu işlem yapıştırıcının cilde daha fazla işlemesini engelleyebilir.

Bu adım için geç kalınmış ve yapıştırıcı deride kurumuş veya kurumaya başlamışsa, o zaman üzerine hafifçe yağ bazlı bir ürün sürmelisiniz. Bu ürün zeytinyağı veya bebek yağı gibi ürünler olabilir. Yağ, ürünün yapışkan özelliklerini zayıflatacaktır.

SICAK SU VE LİMON SUYU

İlk 2 adımı uyguladınız ve hala yapışkan derinizden çıkmıyorsa bu kez de sıcak su yöntemini deneyebilirsiniz. Bir kase içine sıcak su hazırlayın ve ellerinizi, Japon yapıştırıcısının suda kalacağı şekilde suyun içinde bekletin. Bu işlem, yapışkan maddenin yumuşamasını sağlayacaktır. Daha sonra ellerinizi ovuşturun ve yapışkanın parça parça dökülmesini sağlayın.

Bu adımların yanı sıra elinize yapışan Japon yapıştırıcısını çıkarmak için isterseniz limon suyu da kullanabilirsiniz. Bir pamuğu limon suyuyla ıslatın ve yapıştırıcının temas ettiği bölgeye sürün. Bir süre bekledikten sonra bölgeyi suyla durulayın.