Çocuğu Okula Servisle Giden Velilere Kötü Haber! Zam Oranı Can Yakacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer taşımalı eğitimdeki servis ücretleriyle ilgili açıklamada bulunarak yüzde 30'luk bir zam beklendiğini dile getirdi. Okul servislerine zam kararına ilişkin o açıklama.
Çocuğu Okula Servisle Giden Velilere Kötü Haber! Zam Oranı Can Yakacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer gün içerisinde bazı programlarda yer aldı. Katıldığı etkinliklerde konuşmalar yapan Bakan Özer eğitim meseleleri hakkında konuştu. Konuşmasında devam eden ve başlatılacak yeni projeler hakkında bilgi veren Bakan Özer konuşmasının ardından ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri sırasında taşımalı eğitimde görev alan servis şoförlerinin sorumluları bir araya geldi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'DEN SERVİSLERE ZAM AÇIKLAMASI

Bakan Özer taşımalı eğitimde görev alan servis şoförlerinin sorumluları yapmış olduğu konuşmasında maliyet artışları hakkındaki şikayetleri dinledi. Bu konuda bir düzenleme yapılacağı mesajı veren Bakan Özer yüzde 30'luk zammı işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer taşımalı eğitimdeki servis ücretleriyle ilgili fiyat farkına ilişkin düzenlemenin ne aşamada olduğunu da aktardı. Söz konusu düzenlemenin ilk olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğini ifade eden Bakan Özer, yasa tasarısının TBMM Genel Kurulundan da geçmesi halinde fiyatların artacağını söyledi.

Mahmut Özer gerçekleştirilen görüşmenin ardından ise taşımalı eğitimde yer alan tüm çalışanlara özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Okullaşma Oranı

Bakan Özer daha sonra Rize'de bir konuşma yaparak okullaşma oranının artırılması için yürütülen çalışmları hatırlattı. Özer bu konuda "Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarında çok ciddi artış olmasına rağmen, şu anda ki gelişim alanı olarak okul öncesi eğitim önümüzde duruyor. Bakanlık olarak da hedefimiz, bu alandaki okullaşma oranımızı tüm Türkiye'de arttırmak ve OECD ortamına yaklaştırmak." ifadelerini kullandı.

Emlak365.com