Çöl sıcakları yakmaya devam ediyor! Sıcaklıkların süreceği tarih açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada Afrika sıcaklarının geldiği ifade edilmişti. Bu sıcak hava sürmeye devam ederken yeni bir açıklama yapıldı.
Çöl sıcakları yakmaya devam ediyor! Sıcaklıkların süreceği tarih açıklandı

Temmuz ayına girdiğimiz andan itibaren başlayan yüksek sıcaklar hakkında geçtiğimi günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda hava sıcaklıklarının artacağı Türkiye'de özellikle de belirli 9 ilde Afrika sıcaklarının görüleceği öğrenilmişti. Sıcak havanın etkisi hissedilmeye devam ederken dün termometreler 47 dereceyi gösterdi.

Sıcaklıkların günden güne artması ile birlikte ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri bu sıcakların etkisinin ne zamana kadar görülmeye devam edeceği konusuydu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ise hem çöl sıcaklarının hangi tarihler arasında etkili olacağı hem de bugün havanın nasıl olacağı hakkında bilgilendirme yapıldı.

ÇÖL SICAK ETKİSİ SÜRÜYOR!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda sıcak havaların etkisini 11 Temmuz ile 16 Temmuz arasında göstereceği ifade edilerek şu şekilde açıklama yapılmıştı;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (oC);

Ankara : 31-35

İstanbul : 32-36

İzmir : 36-40

Edirne : 37-41

Çanakkale : 36-39

Muğla : 36-40

Adana : 38-42

Antalya : 37-43

Kayseri : 30-32

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Konu hakkında yapılan bir diğer açıklamada ise bugün yani 15 Temmuz tarihinde hava sıcaklıkları ile ilgili bilgi de verildi. Yapılan açıklamalarda güncel hava durum tahmini şu şekilde verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop, Giresun ve Trabzon çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Batı Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor."