Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam kararları açıklanacak! Kabine maaş zammı, alım gücü, enflasyon gündemiyle toplanacak

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Erdoğan başkanlığında toplanacak. Artan fiyatlar, eriyen maaşlar ve ekonominin diğer başlıkları konuşulacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam kararları açıklanacak! Kabine maaş zammı, alım gücü, enflasyon gündemiyle toplanacak

Emlak365.com - Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı hafta başında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddesi ekonomi olurken Rusya Ukrayna Savaşının son gelişmeleri de görüşülecek.

KABİNENİN İLK BAŞLIĞI DÜŞMEYEN FİYATLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek kabine toplantısında ele alınacak ilk konunun düşmeyen fiyatlar olacağı öğrenildi. Yüksek enflasyon oranları vatandaşların alım gücünü doğrudan etkilerden hükümetin atmış olduğu KDV adımlarının etkileri takip edilecek. Fiyat artışlarına karşı alınan KDV düzenlemelerinin beklenen indirimleri sağlamaması fiyatların yükselmeye devam etmesi gündemin temelini oluşturacak. Bu noktada bundan sonraki dönemde nasıl adımlar atılabileceği ele alınacak.

MAAŞLARA ARA ZAM VE İKRAMİYE ZAMMI

Kabine toplantısının bir diğer gündem maddesi ise ikramiyelere yapılacak zam olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine sonrası konuşmasında emekli ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağını açıklaması bekleniyor. Ramazan'da ilk 10 günlük sürenin geri kalması ve Nisan ayı sonunda ikramiyelerin ödenecek olması nedeniyle yapılacak zam tutarının şimdiden belirlenebileceği aktarılıyor.

Maaş Zammı

Asgari ücrete ara zam yapılmasının gerekli olup olmadığı, enflasyon oranlarında yaşanan artışların ne kadar süre devam edeceği gibi başlıklar da kabinenin gündemine yer alacak. Ancak kabinede asgari ücrete ilişkin ek bir zam çıkması beklenmiyor. Ara zam için önümüzdeki ayların TÜİK verileri de beklenecek.

DİĞER MESELELER

Karadeniz'de devam eden gaz arama ve sondaj çalışmaları, Doğu Akdeniz meselesi, Rusya Ukrayna savaşı ve terör başlıklarının da Kabine Toplantısında konuşulacağı öngörülüyor.