Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde can kaybında son rakamı açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde incelemelere devam ediyor. Adıyaman’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde can kaybında son rakamı açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde yıkımla sonuçlanan deprem felaketi nedeniyle bölgede ziyaretlere devam ediyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman’ı ziyaret etti. Bu ziyaretinde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

CAN KAYBINDA SON RAKAM!

Çok büyük bir acı yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son tespitlere göre 18.991 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 75.523 vatandaşımız da yaralı olarak kurtulmuşlardır. 76 bin vatandaşımız da farklı illere tahliye edilmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının devamı şöyle:

"İnşallah bu binaların hepsini 1 yıl içerisinde tamamlayıp yetiştireceğiz. Buna dair ilgili talimatları verdim. Depremin yıkım etkisi 10 ilimize ve 500 kilometrelik alana yayıldığı için işimiz çok zor oldu. Burada görev yapacak kamu görevlilerinin çoğunun ya kendisinin ya da ailesinin enkazda kalması çalışmaları ağırlaştırmıştır. Bölge ciddi bir trafik yüküne maruz kalmıştır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen devletimizin tüm imkanlarını buraya yönlendirdik.

Bazı kendini bilmezler soygun yapıyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. Bazıları da suistimal peşinde koşuyorlar. OHAL ile devlet yetkileri eline almıştır. Bundan sonra bu işleri yapanlar gereken muameleyi görecektir. Bu süreçte bazı eksiklikler yaşanmıştır ama devletimiz tüm imkanları ile sahada yer almıştır. Her zaman önceliğimiz insan olmuştur, can olmuştur. Biz bunu istismara fırsat vermeyiz. Bunu kimse sorgulayamaz.

Şu ana kadar 94 ayrı ülkeden yardım teklifi geldi ve ekipler de gelmeye devam ediyorlar. Yıkım alanı çok geniş olduğu için tüm imkanları sonuna kadar kullanmamıza rağmen istediğimiz hıza ulaşamamış olabiliriz. Yıkımın sınırlı kaldığı Şanlıurfa ve Kilis illerinde arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış ve enkaz kaldırma aşamasına geçilmiştir. Bir yıl içerisinde bu yıkılan binaları yeniden elimizdeki tip projelerle inşa edip sahiplerine teslim edeceğiz. Bu arada vatandaşlarımıza 10’a Bin TL vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza da kira bedelini ödemek suretiyle konutlarda kalmalarını sağlayacağız. 1 yıl itibariyle benim vatandaşlarım kira desteği alabilecekler."