Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete kararı ile o tarihte 3 ilde ulaşım ücretsiz oldu!

29 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 3 ilde ulaşımın belirlenen tarihte ücretsiz olacağı ilan edildi. Yılbaşında metro bedava mı, Marmaray, otobüs ücretsiz mi sorusu yanıt buldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete kararı ile o tarihte 3 ilde ulaşım ücretsiz oldu!

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespiti Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6621) 29 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan karar ile yılbaşı gecesi 3 büyük ilimizde hizmet veren raylı sistemler için ulaşımın ücretsiz olmasına karar verildi. 

Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 29 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edilmiş oldu. Yılbaşı gecesi kutlama yapmak için dışarı çıkacak olan kişiler ile yılbaşında toplu ulaşım araçlarından yararlanacak olan kişiler böylelikle bedava olarak bu toplu ulaşım araçlarını kullanma hakkı elde edecekler. 

YILBAŞINDA MARMARAY, İZBAN VE ANKARAY ÜCRETSİZ Mİ, BEDAVA MI?

Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile birlikte yılbaşında toplu ulaşımı kullanacak olan kişilere yönelik olarak yeni karar duyuruldu. 1 Ocak 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte 3 büyük şehirde belirlenen raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz yani bedava olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete kararı ile o tarihte 3 ilde ulaşım ücretsiz oldu!

1 Ocak 2023 Pazar günü saat 00:00'dan başlamak üzere 24:00'e kadar Ankara'da Başkentray, İzmir'de İZBAN ve İstanbul'da ise Marmaray seferleri Cumhurbaşkanı kararı ile ücretsiz olacak. Belirlenen gün ve saatte 3 büyük şehirde bu toplu ulaşım araçlarını kullanan kişiler bilet kullanmayacak ve ulaşım için ücret ödemeyecekler. Kararı yürütme görevi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ait olacak.