Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı seçimler erkene alındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normal takvim içerisinde Haziran ayında yapılması planlanan seçimleri erkene aldı. 2023 seçim tarihi kesinleşti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı seçimler erkene alındı!

2023 seçim tarihi için beklenen imzayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayınlanan törende attı. Atılan imza ile 2023 seçim tarihi resmiyet kazanırken söz konusu karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı ile yayımlanarak yürürlüğe girmiş olacak. 

Atılan imza ile seçim tarihi Haziran ayı yerine erkene çekildi ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılmasına karar verildi. Atılan imzanın ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından 2023 seçim takviminin açıklanması beklenecek ve süreç devam edecek. 

2023 SEÇİM TARİHİ KESİNLEŞTİ, SEÇİMLER ERKENE ALINDI! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan atmış olduğu imzanın ardından "Seçimlerin yenilenmesi kararı aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kararı yılbaşındnan hemen sonra kamu oyu ile paylaşmıştık, bizim seçim tarihi yaklaşık 1 ay önce alma kararının nedenlerinden bazıları şunlardır:

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı seçimler erkene alındı!

18 Haziran, YKS sınavı ile çakışan bir tarihtir, yine bu tarih hac farizası için denk gelen bir tarih, okulların tatile girmesi sebebiyle milyonlarca vatandaşımız tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkacaktı, milletimizin iradesini sandığa yansıtması için uygun bir tarih değildi. 14 Mayıs tarihinin milletimz nezdinde hüsnü kabul gördüğünü biliyoruz, ancak 6 şubattaki 2 büyük deprem, seçim tarihi ile ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. Bu depremde 47 binin üzerinde insanımız vefat ederken 115 bin insanımız yaralı olarak kurtarıldı" diyerek depremin yarattığı ağır tahribata dikkat çekti. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında "Felaketin ilk halinden itibaren tüm gücümüz ve imkanlarımızla depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Bugün mükerrer resmi gazetede kararımız yayınlama imkanı olacaktır. Daha sonrna YSK karar alıp seçim takvimini açıklayacaktır" diyerek 14 Mayıs 2023 tarihinin hayırlı olmasını diledi.