Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısında görüşülen konuları ve alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli ekonomi mesajları da verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde toplandı. Türkiye'nin önemli meselelerinin değerlendirildiği toplantıya tüm bakanlar iştirak ettiler. Görüşülen konuları ve alınan yeni kararları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı Millete Sesleniş konuşması ile kamuoyuna ilan etti. 

TÜRKİYE YÜZYILI AÇIKLAMASI

Türkiye yüzyılı vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçiriyoruz. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu süreç dünyada olup bitenlerden bağımsız değildir. Her alanda büyüyen bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu hedefimiz sadece milletimizin refahını yükseltme gayesi taşımıyor. Bu medeniyet köklerimizi yeniden atılıma geçiren bir vizyondur. Ülkemizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamak için gayret ediyoruz." dedi.

HER BİR VATANDAŞIMIZI LAYIK OLDUKLARI REFAH DÜZEYİNE KAVUŞTURACAĞIZ

Türkiye'nin önemli hedeflerinin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vesayet güçleri ile kavgaya tutuştuk. Partimizi kapatmaya kadar varan girişimlerden gelişmiş bir demokrasiye geçtik. Türkiye'nin maruz kaldığı çifte standartları fırsata dönüştürdük. Engelleme çabalarının hepsinin de üstesinden geldik. Bugün de ülkemizin önündeki tüm sorunları çözecek gayreti göstermeye sürdürüyoruz. Her bir vatandaşımızı layık olduğu refah düzeyine kavuşturmaya kararlıyız. Kadınıyla erkeğiyle her kesimden insanımız bizimle olduğu müddetçe Allah'ın izniyle bizi engelleyecek güç tanımıyoruz." şeklinde konuştu.

AİLE DESTEK MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Sosyal yardımlar hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin zenginliğini tüm milletimizle paylaşmayı sağlayacak sosyal politikaları devam ettiriyoruz. Sosyal yardımların gelişmesi ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın çok olmasından değildir. Bu zenginliğin paylaşımından kaynaklanmaktadır. Sosyal destek verilen kesimler de kuşatıcı bir zenginliğe sahiptir. Elimizde fırsat varken yokluktan, yoksulluktan burulan gönülleri tamir etmek bizim görevimizdir. Biz sosyal destek mantığını da değiştirdik. Ailenin tamamını koruyacak çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bugün yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum. Aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma merkezleri var. Kadın ne kadar güçlü olursa tüm aileyi ayakta tutmakta başarılı olur. Biz de aile destek merkezlerimizin ve sosyal yardımlaşma merkezlerimizin sayılarını arttırma kararı aldık. Bunun için de 1,2 milyar TL kaynak ayırdık." ifadelerini kullandı.

Sosyal konut projesi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temel atma törenini yarın gerçekleştireceğiz." dedi.