Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 500 Bin Liralık Tazminat Davası Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamalardan dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 500 Bin Liralık Tazminat Davası Açtı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası kararı Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onandı. Kararın açıklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm milletvekillerini CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne çağırdı. Ankara'dan uçak ile İstanbul'a giden Kılıçdaroğlu, İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

500 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Mayıs 2022'de TBMM Grup Toplantısı'nda ve dün CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'dan konuya ilişkin yazılı açıklama geldi. Aydın, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ifade etti. Dava dilekçesi Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının tamamının gerçek dışı ithamlar içerdiğini bunun yanı sıra da açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 500 Bin Liralık Tazminat Davası Açtı

Dilekçede: "İddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu vasat zekaya sahip bir kişinin anlayabileceği şekilde izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı üzere davalı, eleştiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediği gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi de alışkanlık haline getirmiştir. Davalının bu bağlamda dile getirdiği söylemlerin, demokratik siyasi kültürde bir yeri bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMALARINDA NE DEMİŞTİ?

CHP İl Başkanlığı önünde açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu: Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor" demişti. İnsanların özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacaklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ithafen, sana rağmen her şey iyiye gidecek, bu zulüm son bulacak demişti. Canan Kaftancıoğlu'nun arkasında koca bir halk olduğunu, halkın iradesinin büyük olduğunu, zalimin zulmü karşısında geri adım atmayacaklarını, adaletin bu ülkeye geleceğini söylemişti.

Emlak365.com