Cumhurbaşkanı Erdoğan! Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı önemli açıklamalara devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan! Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan! Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgelerindeki son durumu açıklayan Erdoğan vefat sayısının 35 bin üzerine çıktığını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgelerinde evlerini kaybeden depremzedeler için yaklaşık 369 bin binadaki 1 milyon 850 bin ev ve iş yeri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından incelendiğini açıklayan Erdoğan ilk belirlemelerde deprem bölgesinde 47 bin binadaki 211 bin konutun yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Enkaz halinde bulunan 19 bin 15 bin müdahalesinin tamamlandığını da konuşmalarına ekledi. 

Deprem sonrasında yıkılan binaların yüzde 98'inin 1999 yılı öncesinde yapılmış olduğunu belirtti. Bölgede yeni inşa edilecek olan konutlar ve şehirler ile ilgili hazırlıkların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından başladığını da belirtti.

MART BAŞI İTİBARİYLE 30 BİN KONUTUN İNŞASINA BAŞLIYORUZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarında 1 yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek kadar kaliteli ve güvenli evlerin inşasının tamamlanmasının asıl amaçlarının olduğunu ifade etti. 2023 Mart ayının ilk günleri itibariyle 30 bin konutun inşasına hemen başlanacağını da konuşmalarına ekledi. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA ACİL İHTİYAÇLARI İÇİN 100 BİN NAKDİ YARDIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında deprem bölgelerindeki son durumu aktardı. Canlı yayında yaptığı basın toplantısında depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardımda bulunulduğunu da ifade etti.