Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile Maliye Bakanı Nebati'yi Görevden Alacak İddiası

Piyasaları derinden etkileyecek yeni bir iddia gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin tepesindeki iki ismi Şahap Kavcıoğlu ve Nureddin Nebati'yi görevde alacağı öne sürüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile Maliye Bakanı Nebati'yi Görevden Alacak İddiası

Ekonomide yaşanan sorunların ardından bazı iddialar basında yer almaya başladı. Sözcü'den Murat Muratoğlu tarafından kaleme alınan bir yazıda, ekonomi adına çok önemli bir iddia gündeme geldi.

Murat Muratoğlu son yazısında; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağını iddia etti.

PİYASALARI SARSACAK İDDİA EKONOMİNİN TEPESİ DEĞİŞİYOR

Murat Muratoğlu son yazısında ekonomide uygulanmak istenen ihracat ve turizmde gelir artışına dayanan ekonomik programın anlamını kaybettiğini öne sürdü. Yapılan hesaplarda ülkenin cair fazla vermesi planlanıyordu denilen yazıda bir aylık dönemde cari açığın 7 milyar dolara ulaştığını söyledi. Cari açığın 12 aylık dönemde ise 20 milyar doların üzerine çıkdığı vurgulandı.

Muratoğlu ayrıca yılın ilk iki ayında dış ticaret açığının toplam 18.4 milyar dolar olduğunu da söyledi. Faiz ile suni olarak oynamaya çalışınca iş çığırından çıktı, diyen Sözcü Yazarı Muratoğlu, kur korumalı vadeli mevduat sistemini saçma sapan bir model olarak nitelendirirken bu model ile ekonomide daha büyük risk alındığını söyledi.

Yazısının devamında ise oluşan ekonomik verilerin ardından bazı isimlerin görevden alınabileceğini tahmin etti.

Birinin bu durumu üstlenmesi gerektiğini söyleyerek "Biri bu durumu üstlenmeli. Baş harfi Nebati. Zira üç vakte kadar bir yol görünüyor diye çıktı falında. Üç hafta mı olur, üç ay mı orasını bilmem ama önce hangisi gider acaba? Ne var ki Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu epeydir sırada." ifadelerini kullandı.