Cumhurbaşkanı Erdoğan ölü ve yaralı sayısı ile alınan yeni kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da deprem çadırlarını ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybında yeni sayıyı ve alınan yeni kararları duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ölü ve yaralı sayısı ile alınan yeni kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesindeki temasları devam ediyor. 3 gündür deprem bölgesinde olan ve depremde yıkım yaşanan illeri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü durağı Diyarbakır’dı. Burada deprem çadırlarını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlarla direkt temas kurdu. Ayrıca bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu.

ÖLÜ SAYISI YİNE ARTTI!

Çok yıkıcı bir deprem yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin yakın hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük 3 kat daha yıkıcı. 1939 Erzincan depreminden de çok daha geniş bir alanda afet olarak hesaplanmaktadır. Büyüklükleri 7'nin üzerinde olan Çankırı, Çanakkale Gerede, Varto, Mudurnu, Muradiye depremleriyle bu depremin yıkıcılığıyla mukayese etmek mümkün değildir. 10 binden fazla bina oturulamaz hale gelmiştir. 6 binden fazla bina yıkılmıştır. Can kaybı sayımız da 21.043’e yükselmiştir. Deprem felaketinden 80.097 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır.” dedi.

100 MİLYAR TL AYRILDI

Çalışmaların sürdüğünü devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ölü veya diri hiçbir vatandaşımızı enkaz altında bırakmayacağız. Ardından yıkılan bu binalarımızı 1 yıl içerisinde ihya ve inşa edeceğiz. Daha önceki felaketlerde nasıl yaptıysak burada da bunu yapacağız. Devletim tüm imkanlarını seferber ettik. Hazine’den 100 Milyar TL ayırmış durumdayız.” iradelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇİYOR

Üniversitelerde eğitim ile alakalı bir karar aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversitelerimizin tamamında bulunan KYK yurtlarını depremzedelerimizin barınmaları için kullanacağız. Bunun için de yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz. Onlar uzaktan eğitim ile bu ikinci dönemi tamamlayacaklar. KYK yurtlarını biz misafirhane gibi kullanacağız. Depremzede vatandaşlarımız buralardan yararlanacaklar.” şeklinde konuştu.

ASKERLİK CELPLERİNE ERTELEME

Deprem bölgesinde olan ve askerlik zamanı gelenlere yönelik de bir erteleme kararı alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Askerlik celbi gelen veya gelecek olan deprem bölgesindeki evlatlarımızın Mart ve Nisan celplerini Mayıs atına erteledik. Bu şekilde 13 bin askerlik yükümlüsü vatandaşımızın askerlik işlemleri ve askere alınmaları Mayıs ayında gerçekleşecektir.” dedi.