Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihi tartışmalarına son noktayı koydu!

Yaşanan deprem felaketinin ardından 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihi tartışmalarına son noktayı koydu!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından ülke çapında 10 ilde OHAL ilan edildi. OHAL'in ilan edildiği bu illerin yanı sır ülke genelinde de pek çok değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerden birinin de 14 Mayıs tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği de merak edildi. 

Yapılması planlanan bu seçim hakkında herhangi bir değişikliğin yapılıp yapılmayacağı merak konusu iken konu hakkında pek çok siyasi tarafından da yorumlar yapılmaya başladı. Kimi Haziran ayına erteleneceği konusunda iddialarda bulunurken kimisi de seçimin yerel seçimler ile birleştirilmek istendiğini iddia etti. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde AK Partili isim tarafından ise seçim tarihinde herhangi bir şekilde değişikliğin yapılmayacağı da iddia edilmişti. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya son noktayı koydu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM AÇIKLAMASI YAPTI! 

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet tutturmuş 'seçim de seçim' diye, bunu konuşmanın sırası değil. Hızla yaraları saracağız. Önce konteyner kentleri, ardından kalıcı konutları yapacağız. Yüz binlerce yeni yeni konut üreteceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.