Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a ne zaman gidecek, neden gidiyor? Ziyaret kesinleşti

Yabancı basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği haberinin ardından İletişim Başkanlığı tarafından ziyaret doğrulandı. Erdoğan Suudi Arabistan'a neden gidiyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a ne zaman gidecek, neden gidiyor? Ziyaret kesinleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği haberinin medyada yer bulması üzerine birçok kişi Erdoğan'ın neden bu ziyareti gerçekleştireceğini merak ediyor. Uluslararası haber ajansları tarafından birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a gideceği duyurulmuştu. Ancak Türkiye'den ziyarete ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gidecek mi, ne zaman gidecek?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kral Selman bin Abdülaziz El Suud'in davetlisi olarak Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretini 28 Nisan'da (bugün) gerçekleştirecek.

Erdoğan Suudi Arabistan'a neden gidiyor?

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arabistan ziyareti kapsamında yapacağı görüşmelerde, Türkiye - Suudi Arabistan ilişkilerinin ele alınacağı ve iş birliği yapılabilmesi adına imkanların değerlendirileceği bildirildi. Ayrıca görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Öte yandan 2018 yılında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan2ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesinin ardından iki ülke arasında gerginlik yaşanmıştı. Türkiye'de cinayete ilişkin dava açılırken Suudi yönetimi eleştirilerin odağı olmuştu. Suudi yönetimi ise Ankara'ya ambargo uygularken Türkiye ise ihracatı durdurma noktasına gelmişti.

İki ülke arasındaki ilişkiler, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan'a devretmesinin ardından iyileşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapacağı Suudi Arabistan ziyareti ile birlikte Riyad yönetimiyle siyasi ve ticari ilişkilerin daha da yumuşaması bekleniyor.

Emlak365.com