Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! Randevusuz muayene dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hastane ve poliklinikler için önemli bir karar alındı. Covid-19 nedeniyle randevusuz muayene yapılmazken normalleşme ile bu karar tarihe karışıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! Randevusuz muayene dönemi başlıyor

Türkiye'de 2 yıldır etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeniyle hastanelerde yeni bir döneme geçilerek randevusuz hasta kabul edilmemeye başlanmıştı. Poliklinikler dahil olmak üzere hiçbir hastanede randevusu olmayan içeri dahi alınmazken MHRS sisteminde randevu bulamayanlar da bu sebeple hastaneye gidemiyordu.

Vatandaşlar bu konudaki mağduriyetlerini daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirerek konu hakkında adım atılmasını talep etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kendisine iletilen bu sorunun çözülebilmesi adına kurmaylarına çalışma yapmaları için talimat verdi.

Hastane ve polikliniklere randevusuz gidilebilecek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, konu hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Köroğlu'nun paylaşımında doktorların artık randevusuz hasta kabul edebileceği bilgisi yer aldı.

Köroğlu tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 nedeniyle randevu ile yapılan hasta muayene işlerinin Sağlık Bakanlığı'nın geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlendiği bildirildi. Buna göre artık randevu almakta zorlanan vatandaşlar, randevusuz olarak da hastane ve polikliniklere giderek muayene olabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! Randevusuz muayene dönemi başlıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yazıda ise konuya ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

'' Covid-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinikleri sunulacaktır şeklinde uygulanması ve bu doğrultuda kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için gerekli düzenlemeler yapılacaktır '' denildi.

Buna göre vatandaşlar artık polikliniklerden randevu almak zorunda kalmayacak ve direkt olarak giderek muayene olabilecekler.

Emlak365.com