Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Devlet Bahçeli Anlaştı, İl Sayısı 100 Olacak! Türkiye'de Hangi İlçeler İl Yapılacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Türkiye’de il sayısının 100’e çıkarılacağını açıkladı. Hangi ilçeler il yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Devlet Bahçeli Anlaştı, İl Sayısı 100 Olacak! Türkiye'de Hangi İlçeler İl Yapılacak?

Türkiye’de uzun bir süredir 81 olan il sayısının 100’e çıkarılması için AK Parti ile MHP’nin anlaştığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı’nın Cumhur İttifakı olarak mutabakata vardıkları ve hedefin il sayısını 100’e çıkarmak olduğu bildirildi. Alınan bu kararı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısı ile Ahlat Belediyesi tarafından Etkileşim Ve Yöresel Yemekler İle Zanaatkar Eller Ahlat’ta Festivali programı başladı. Ahlat 1071 Millet Bahçesi’nde yapılan bu etkinlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz bir açıklama yaptı. Açıklamasında Vadefat Demir’öz Türkiye’de il sayısını 81’den 100’e çıkarma kararını duyurdu.

Ahlat’ın oldukça önemli bir yerleşim birimi olduğunun altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “26 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli buraya gelecekler. Bu yıl sürpriz olarak Türki Cumhuriyetlerden ve diğer ülkelerden devlet büyükleri de Ahlat’a gelecekler. Onları Ahlat’ta ağırlayacağız. Ahlat bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderlerinin toplanıp dünyanın sorunlarını görüştükleri bir kent olacak.” dedi.

TÜRKİYE'DE İL SAYISI 81'DEN 100'E ÇIKARILACAK

Alınan yeni bir karar olduğunu duyuran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Bunu büyüklerimiz açıklayacaklar ama bir karar alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Türkiye’de il sayısını 81’den 100’e çıkartacağız. Buna bürokrasi. Buna bürokrasi olarak hazırlıklı olmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ HEDEFİ AÇIKLAMIŞTI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önce yapmış olduğu bir açıklamada hedefi 100 il ile 100 milyon nüfusa ulaşmış bir Türkiye olduğunu duyurmuştu. Bu konuda ilk defa resmi bir adım atılmaya hazırlanıyor. Alınan bu kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurması bekleniyor.

HANGİ İLÇELER İL YAPILACAK?

Türkiye’de il sayısının 100’e çıkarılması kararının açıklanmasının ardından hangi 19 ilçenin il yapılacağı merak konusu oldu. Ahlat ilçesinin böyle bir projede il yapılması kesinleşti. Diğer 18 ilin ise hangi ilçelere verileceği şimdiden merak edilip araştırılmaya başlandı.

Emlak365.com