Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 Üniversiteye Rektör Ataması! Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı “Atama Kararları” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 üniversitenin rektörlüğüne atama yaptı. Hangi üniversitelerin rektörleri değişti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 Üniversiteye Rektör Ataması! Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı “Atama Kararları” yayımlandı. Bu kararlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 5 üniversiteye rektör atama yapıldı. Ataması yapılan yeni rektörler bu kararların Resmi Gazete’de yayımlanması ile kamuoyuna ilan edilmiş oldu.

5 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararları ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kamil Çolak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Akın Levent, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamza Al ve Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Edibe Sözen atandı. Ataması yapılan rektörler görevlerine kararın Resmi Gazete’de yayımlanması ile başlamış oldular.

CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLATINA ATAMA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararları içerisinde bir kadroya daha yapılan atama yer aldı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Tuncer atandı.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ’NE REKTÖR ATANAN EDİBE SÖZEN KİMDİR?

1961 yılında Sivas'ta doğmuştur. 1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisansını ve doktorasını 1989 yılına kadar tamamlamıştır. 1985 ile 2007 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2006 ile 2009 yılları arasında AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. 2007 yılında ise AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilmiştir. 2019 yılında Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne rektör olarak atanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. Edibe Sözen aynı zamanda Basın İlan Kurumu'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktadır.