Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen asgari ücret açıklaması: Elimizi taşın altına koyuyoruz!

MÜSİAD yıl dönümün programında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ile ilgili konuştu. 'Elimizi taşın altına koyuyoruz' diyerek herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen asgari ücret açıklaması: Elimizi taşın altına koyuyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

30 milyon istihdam rakamına ulaşıldı

MÜSİAD'ın kuruluş yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yaparak Türkiye'nin istihdamda 30 milyonun üzerine çıktığını ve sanayi üretimi ile ihracatında her ay yeni rekorlara imza attığını ifade etti. Hem yerli hem de yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmak için hazırda beklediğini ifade eden Erdoğan, 2022 yılı için büyük hedeflerin olduğunu ve şimdiden 240 milyar dolardan fazla ihracat geliri elde edildiğini söyledi.

Nisan ayında konulan yıl sonu hedefi olan 250 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizen Erdoğan, Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 proje için destekleme kararı aldıklarını, ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

'' Suriyelilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ''

Son dönemin en çok konuşulan gündem maddelerinden biri olan sığınmacı konusuna da değinen Erdoğan, Suriye'deki savaştan kaçarak ülkemize sığınanlara sonuna kadar sahip çıkılacağını ve onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Asgari ücret tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de süregelen fahiş fiyat ve hayat pahalılığı konusuna da değinerek, vatandaşların hayat standartlarını koruyacak adımlar attıklarını ve 85 milyon vatandaşlın fahiş fiyat artışlarından en az seviyede etkilenmesini sağladıklarını dile getirdi.

Asgari ücrete zam konusuna son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı itibariyle asgari ücretin 4 bin 253 liraya yükseltildiğini ve işverenin yükünü azaltmak için vergilerden muaf tutulduğunu hatırlattı. Erdoğan, asgari ücrete zam beklenirken'' Devlet olarak elimizi taşın altına koyduk '' diyerek zam beklentilerine yanıt vermiş oldu.

Emlak365.com