Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Döviz Kuru Üzerinden Enflasyon Mesajı! Köpük Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD konuşmasında enflasyonda köpük oluştuğunu ve bu köpüğün kısa süre içerisinde döviz kurunda olduğu gibi alınacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Döviz Kuru Üzerinden Enflasyon Mesajı! Köpük Alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştirilen görüşme kapsamında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisine değindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son yıllarda ciddi ekonomik saldırılara maruz kaldığını ifade ederek tüm bu yaşananlara rağmen birlik ve beraberlik içinde olduğunu söyledi. Salgının da bu süreçte zorlayıcı etkileri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte yeni fırsatların oluştuğunu da söyledi. bu noktada büyüme ve ihracat rakamlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan istihdamın da salgın öncesine göre 2.7 milyon arttığını söyledi.

Türkiye'nin bundan sonraki amacının Türkiye Ekonomi Modeli ile cari fazla verilmesi, büyüme sağlanması ve Türkiye'nin ana üreticilerden biri konumuna getirilmesi olduğunu söyledi.

Enflasyon konusunda önemli ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz kuru üzerinden bir mesaj verdi. Erdoğan enflasyonun düşürüleceğinin altını çizerek "20 Aralık'ta açıkladığımız tedbir paketi ile döviz kuru üzerindeki köpüğü aldık. İnsanımızın hayat standardını artıracak adımlar attık. Döviz kuru gibi enflasyonun da üzerindeki köpüğü kısa sürede alarak ülkemizi selamete ulaştırmayı arzu ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, Türkiye'nin büyümesini gelişmesini kimse engelleyemeyecek diye tamamladı.