Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim iddiaları üzerine açıklamada bulundu. Erken seçim ihtimalini reddetmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan alınmış bir karar olmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması!

2023 yılı Türkiye’de seçim yılı olacak. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi yapılacak. Normal takvime göre Haziran ayında yapılması gereken bu seçimin öne çekilmesine dair son günlerde AK Parti kaynaklarından kamuoyunda bazı tartışmalar başlatıldı. Konu hakkında en yetkili isim olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün erken seçime ilişkin bir açıklamada bulundu.

ERKEN SEÇİM CEVABI!

TBMM’deki programının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazetecinin kendisine erken seçim iddialarını sorması üzerine, “Sular durulmadan seçim konusunda bir karar almak olmaz. Kamuoyunda ne görüşülürse, ne konuşulursa bizim gündemimize gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz.” dedi.

ERKEN SEÇİMİ REDDETMEDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada dikkat çeken detay erken seçimi reddetmemesi oldu. Bugüne kadar tüm erken seçim açıklamalarını keskin bir ifade ile seçimler zamanında yapılacak şeklinde yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sefer kapıyı açık bıraktı. Bu durum da kamuoyunda erken seçimin çok güçlü bir ihtimal olarak yorumlanmasına neden oldu.

Bir süredir hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çeşitli şehirlerde mitingler yapması seçimlere hazırlık olarak değerlendirilirken Cumhur İttifakı’nın erken seçim planı olduğu yorumları kuvvetlendi.

SON DEFA AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında da seçimlere yönelik bir açıklamada bulunmuş, “2023 seçimlerinde tüm milletimizden son defa ve çok güçlü bir destek istiyoruz. Son defa şeklindeki ifademizi bazıları yanlış anlıyorlar. Ben bu seçimi kastediyorum. Tüm gayretimizi orada ortaya koyacağız. Yani bu bir start değil finish olacak.” dedi.