Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Son Dakika Açıklaması: Kurban Bayramı Tatili Uzatıldı Mı, 9 Gün Olacak Mı?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından beklenen Ulusa Sesleniş Konuşması yapıldı. Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı, birleşecek mi, uzayacak mı, bayram tatili ne zaman?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Son Dakika Açıklaması: Kurban Bayramı Tatili Uzatıldı Mı, 9 Gün Olacak Mı?

Milyonlarca kişinin tatil planları için beklemiş olduğu Kurban Bayramı tatili açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Beklenen kritik kabine toplantısı az önce sona ererken beklenen ulusa sesleniş konuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kameraların karşısına geçti.

Kurban Bayramı tatili yanı sıra milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammı ve enflasyon farkı zammı için yapılacak olan açıklamayı takip ediyordu. Bu sene yükselen enflasyon rakamları nedeni ile asgari ücrete de ara ek zam beklentisi oluşmuş, memur ve emeklilerin yanı sıra bu sene asgari ücrete 2. zam yapılıp yapılmayacağı yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama beklenmeye başlanmıştı.

BU SENE KURBANLIK BAYRAMI NE ZAMAN, KURBAN BAYRAMI 1. GÜNÜ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

2022 senesinin Ramazan Bayramı sonrası ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı Cumartesi gününe denk geliyor. Kabine öncesi yeni karar beklenirken 2022 yılı resmi tatil günleri takvimine göre Kurban Bayramı Arefe günü 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk gelirken, Kurban Bayramı 1. günü ise 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü itibari ile başlayacak. Kurban Bayramı 2. günü 10 Temmuz 2022 Pazar günü, Kurban Bayramı 3. gün resmi tatili 11 Temmuz 2022 Pazartesi günü ve Kurban Bayramı 4. günü ise 12 Temmuz 2022 Salı günü yapılarak tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Son Dakika Açıklaması: Kurban Bayramı Tatili Uzatıldı Mı, 9 Gün Olacak Mı?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ BİRLEŞECEK Mİ 2022, UZAYACAK MI, 9 GÜN OLUR MU?

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek beklenen ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında beklenen Kurban Bayramı tatili açıklamasını da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında "Kurban Bayramı tatilini takip eden tarihler için 14 Temmuz ve 15 Temmuz tarihlerini de kapsam içerisine alacağız, bu tarihler kamu personelleri için idari izinli sayılacaktır" diyerek Kurban bayramı tatilinin 9 güne uzatmış oldu. Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu.