Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK kredi borçlarına ilişkin açıklama: Gençlerimizi faize ezdirmeyeceğiz

15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle Saraçhane Meydanı'nda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi borçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca öğrencinin beklediği haber nihayet geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK kredi borçlarına ilişkin açıklama: Gençlerimizi faize ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Saraçhane Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Konuşmasında FETÖ terör örgütü, Ankara ve İstanbul’daki sel felaketleri ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin önemli söylemlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerin gündem maddesi olan KYK öğrenim kredilerine ilişkin de açıklama yaptı. Milyonlarca öğrencinin beklediği haber, Cumhurbaşkanından geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK kredisi açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçtiğimiz günlerde KYK kredi faizlerine ilişkin bir çalışma başlattıklarını ve konunun ilk Kabine Toplantısında masaya yatırılacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında gözler Kabine Toplantısına çevrilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen KYK açıklaması çok daha erken geldi.

Saraçhane Meydanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan küresel krizin herkesi etkilediğini ancak omuzlara binen hiçbir yükün kalıcı olmadığını söyledi. ‘’ Son zamanlarda Bay Kemal çıkmış; üniversiteli gençlerimizin, onların aldıkları burslarla ilgili faiz yükü bindiriyormuşuz. Faize karşı olan biziz ‘’ dedi.

KYK kredi faizleri silinecek mi sorusu akıllarda soru işareti yaratırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

‘’ Bu konuyla ilgili Kabine Toplantısı’ndan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını en iyi biz biliyoruz. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz ‘’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK kredisi açıklamasının ardından gözler bir kez daha Kabine Toplantısı’na çevrildi. Milyonlarca öğrencinin KYK kredi borçları mı, kredi faizleri mi silinecek yoksa çok daha farklı bir sistem mi oluşturulacak, Kabine Toplantısı’ndan sonra belli olacak.