Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin Mitingine kaç kişi katıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan projelerin açılışı için bugün Mardin'e gitti. 6'lı Masa Saraçhane Mitingi sonrasında Erdoğan'ın Mardin mitingi katılım sayısı merak ediliyordu. Mardin mitinginde kaç kişi var toplam katılım sayısı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin Mitingine kaç kişi katıldı?

Altılı masa liderleri tarafından Saraçhane Meydanı'nda yapılan miting sonrasında gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan Mardin mitingine çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin Derik Ovası Sulaması, Midyat-Nusaybin Yolu, Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni için bugün şehre geleceğini duyurmuştu. 

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda yapılacak olan mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamalar kadar mitinge katılan toplam kişi sayısı da merak konusu olmuştu. 2023 seçimlerine sayılı günler kala seçimlerde elde edilecek olan sonuçların en iyi göstergesi mitingler ve toplam katılım sayısı olarak gösteriliyordu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MARDİN MİTİNGİNDE KAÇ KİŞİ VAR, TOPLAM KATILIM SAYISI NE KADAR?

Meydanda toplanan çoşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı tıklım tıklım dolarken Erdoğan "Havalimanından buraya kadar gelene kadar Mardinli kardeşlerimizle büyük bir buluşma gerçekleştirdik. Resmi rakamı sordum. Dediler ki 75 bin kişi meydanda. 

 Elhamdülillah bu bir sevginin, bu bir birlikteliğin, bu bir 2023 yılına yürüyüşün adımıdır" diyerek meydanda toplanan kişi sayısını 75 bin kişi olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meydanda toplanan kişi sayısını 75 bin kişi olarak ilan ederken yol boyunca da otobüsle ilerlerken sevgi gösterileri ile karşılandı. Erdoğan miting kapsamında 3 senelik yatırım programı ile 17 milyar liralık toplu açılış törenini gerçekleştirdi.