Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'ndan istifa eden Korkmaz Karaca kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, neden istifa etti?

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca bir açıklamaya yaparak istifa ettiğini duyurdu. Peki Korkmaz Karaca kimdir, neden istifa etti?
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'ndan istifa eden Korkmaz Karaca kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, neden istifa etti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarından olan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca istifa ettiğini açıkladı. Peki Korkmaz Karaca kimdir ve neden istifa etti? Korkmaz Karaca’nın istifasının gerekçesi ne? Korkmaz Karaca kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte büyük bir şok etkisi yaratan istifaya dair merak edilenler...

KORKMAZ KARACA İSTİFASINI AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu. 2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Korkmaz Karaca görev süresi boyunca herhangi bir şekilde maaş veya ödeme almadığını açıkladı.

2022 yılı içerisinde Mart ve Mayıs ayları arasında 3 tane kalın bağırsak ameliyatı geçirdiğini açıklayan Korkmaz Karaca Haziran 2021’den itibaren çeşitli iddialarla muhatap olmak zorunda kaldığını söyledi. Mine Tozlu Sineren ile buluşmasına dair yapılan tartışmalardan rahatsız olduğunu belirten Korkmaz Karaca, “Çıkar talebim olmadığı halde ve bunu bu şahsın da benimle çıkar ilişkisi kurmadığı şeklinde açıklamasına rağmen sosyal medyadaki trol linçine farklı bir şekilde tepki vermek istiyorum. Eşime ve kızıma kadar varan bu linç artık yeniden sağlığımı tehdit eder bir hale geldi. Bu sebeplerle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi görevimden istifa ediyorum.” dedi.

NEDEN İSTİFA ETTİ!

Korkmaz Karaca’nın istifasının asıl nedeni ise oldukça merak ediliyor. 2021 Haziran’dan beri Sedat Peker Korkmaz Karaca hakkında bazı iddialarda bulunuyordu. Bu iddialar neticesinde sosyal medyada kendisine karşı gösterilen tepkiler istifasına dair sürecin ana nedeni oldu. Korkmaz Karaca da bu iddialardan dolayı duyduğu rahatsızlığı yaptığı istifa açıklamasında belirtti.

KORKMAZ KARACA KİMDİR?

AK Parti içerisinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Korkmaz Karaca 1978 yılında İstanbul’da doğmuştur. Üniversite eğitimini Uludağ Üniversite Kamu Yönetimi bölümünde tamamlayan Korkmaz Karaca yurt dışında farklı eğitimler almıştır. Indagro Group’un Türkiye temsilciliği görevini yürüten Korkmaz Karaca iş hayatında Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş, Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker gayrimenkul gibi dev şirketlerde görev yapmıştır.