Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları! Hangi adaya ne kadar oy çıkıyor?

Türkiye’de seçim atmosferinin yavaş yavaş ısınmaya başlaması ile beraber araştırma şirketleri seçim anketlerine dair sonuçları açıklamaya devam ediyorlar. Son olarak Yöneylem Araştırma yeni bir anket sonucu açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları! Hangi adaya ne kadar oy çıkıyor?

Türkiye yavaş yavaş seçim ortamına girmeye başladı. Cumhur İttifakı’nın Cumhrubaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Ancak Millet İttifakı için herhangi bir cumhurbaşkanı adayı ismi resmi olarak kamuoyunda yer almadı. Buna karşın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olma konusundaki talebi ve isteği biliniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANKETİ SONUÇLARI

Yöneylem Araştırma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkabilecek muhtemel adayların şansına dair bir seçim anketi yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylıkları karşısında alabilecekleri oy oranlarına dair seçim anketi sonuçları yayınlandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAY OLURSA ANKETİ!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 40,7, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 43,6 oranında oy alabileceği seçim anketi sonuçlarına yansıdı. Bu ankette oy kullanmayanların oranı yüzde 11, kararsızların oranı yüzde 4 ve cevap vermeyenlerin ise yüzde 0,7 olduğu bildirildi.

EKREM İMAMOĞLU ADAY OLURSA ANKETİ!

Yöneylem Araştırma’nın seçim anketine göre Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 39,6, Ekrem İmamoğlu’nun ise yüzde 47,9 oranında oy alacaklar. Oy kullanmayacakların oranı yüzde 7,9, kararsızların oranı yüzde 3,7 ve cevap vermeyenlerin oranı yüzde 0,9 olarak ilan edildi.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLURSA ANKETİ!

Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde ise oy dağılımı şu şekilde açıklandı:

-Mansur Yavaş: Yüzde 56,3
-Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 34,7
-Oy kullanmayacaklar: Yüzde 5,3
-Kararsızlar: Yüzde 3,2
-Cevap vermeyenler: Yüzde 0,37