Decacorn Ne Demek, Trendyol Kimin, Sahibi Kim?

2010 senesinde kurulan Trendyol Türkiye'nin ilk Decacorn teknoloji şirketi olarak büyük bir başarıya imza attı. Peki, Trendyol kimin, sahibi kim?
Decacorn Ne Demek, Trendyol Kimin, Sahibi Kim?

Yeni yatırım turu açıklaması yapan Trendyol büyük bir başarıya daha imza attı. 2010 senesinde kurulan ve yapmış olduğu başarılı yatırımları ile hızla büyüyen Trendyol başarılarına bir yenisini daha ekledi ve Türkiye'nin ilk Decacorn unvanını alan teknoloji şirketi oldu.

TRENDYOL 1,5 MİLYAR DOLARLIK YENİ YATIRIM ALDI, DEĞERLEMESİNİ 16,5 MİLYAR DOLARA ÇIKARARAK TÜRKİYE'NİN İLK DECACORN TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLDU!

Yeni yatırım ile beraber Trendyol değerini 16,5 milyar dolar seviyesine taşıyarak Türkiye'nin ilk Decacorn teknoloji şirketi olma başarısına imza attı. Elde edilen büyük başarıyı değerlendiren Trendyol Kurucusu Demet Mutlu "Bu yatırım Türkiye'nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak" diyerek aynı zamanda şirketin uluslararası piyasadaki konumunu da güçlendireceğini dile getirdi.

TRENDYOL KİMİN, SAHİBİ KİM, ALİBABA SATIN ALDI MI?

E ticaret platformu olarak 2010 senesinde kurulan Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu liderliğinde kurulmuştur. Bugüne kadar 45 milyon kez indirilen uygulama her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmaya devam ederken 2018 senesinde Alibaba Group tarafından Trendyol'a stratejik yatırım yapılmıştır.

2010 ve 2011 yıllarında Tiger Global ile Kleiner Perkins, 2014 yılında ise EBRD’den yatırım alan Trendyol'un ana hissedarı ise 3 yabancı yatırımcının hisselerini alarak şirkete ortak olan Alibaba'dır.

DECACORN NE DEMEK, TÜRKÇE NE ANLAMA GELİYOR?

Şirketler için büyük önem taşıyan değerlemeler için piyasalarda farklı tabirler kullanılmaktadır. Kullanılan her bir terim şirketin sahip olduğu konumu ve değeri gösterir. Bu terimlerden biri de Decacorn olarak öne çıkmaktadır.

Hatırlanacağı üzere Cowboy Ventures’ın kurucusu Aileen Lee 2013 senesinde değerleri 1 milyar dolara ulaşan şirketlere Unicorn olarak tanımlamış ve piyasalar bu deyimi kullanmaya başlamıştı. Süreçte 10 milyon dolar değere ulaşan şirketlerin tanımlanması için yeni bir terim kullanılması ihtiyacı ortaya çıkarken bu şirketler için ise Türkçe çevirisi 10 boynuz anlamına gelen Decacorn terimi kullanılmaya başlanmıştır. Bu terim değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılmaktadır.