Deniz Baykal hayatını kaybetti! Kaç yaşındaydı, hastalığı neydi, neden öldü?

CHP'nin eski genel başkanlarından olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Deniz Baykal'ın vefat haberini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı. Deniz Baykal neden öldü, hastalığı neydi?
Deniz Baykal hayatını kaybetti! Kaç yaşındaydı, hastalığı neydi, neden öldü?

CHP'nin eski genel başkanlarından olan ve Türk siyasetinde uzun yıllar yer alan Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Deniz Baykal'ın vefat haberini ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından açıkladı. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU DUYURDU!

Deniz Baykal'ın vefat haberine ilişkin bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Denel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Satın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Deniz Baykal hayatını kaybetti! Kaç yaşındaydı, hastalığı neydi, neden öldü?

DENİZ BAYKAL NEDEN ÖLDÜ?

Deniz Baykal'ın neden hayatını kaybettiği konusunda araştırmalar yapılıyor. Deniz Baykal uzun bir süredir tedavi görüyordu. TBMM'de milletvekili olmasına rağmen çalışmalara rahatsızlığından dolayı katılamıyordu. Yaşlılığa ilişkin rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybeden Deniz Baykal'ın hastalığına dair net bir açıklama henüz yapılmadı.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ!

Deniz Baykal gündemden uzak bir yaşam sürmeye ve Antalya'daki evinde ikamet etmeye devam ediyordu. Kısa bir süre önce Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etmiş ve bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmeye ilişkin fotoğraflar kamuoyuna yansımış ve Deniz Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olduğu tartışmaları gündem olmuştu.

DENİZ BAYKAL KİMDİR

1938 yılında doğan Deniz Baykal Türk siyasi tarihinin önemli figürlerinden birisi olmuştur. CHP’nin 4. genel başkanı olan Deniz Baykal Maliye Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılında yapılan seçimlerden sonra TBMM’nin en yaşlı üyesi olarak bir süre TBMM Başkanlığı yapmıştır. 2018 seçimlerinde de CHP Antalya Milletvekili seçilmiştir. 85 yaşında hayatını kaybetmiştir.