Deprem başlığı ile kabine toplantısı için tarih ve saat belli oldu!

Kahramanmaraş depreminin olduğu gün toplanacağı açıklanan kabine deprem nedeni ile ertelenmişti. Bakanların deprem bölgesine intikal etmesi ile ertelenen kabine toplantısı için tarih ve saat açıklandı.
Deprem başlığı ile kabine toplantısı için tarih ve saat belli oldu!

6 Şubat 2023 Pazartesi günü yapılacağı açıklanan kabine toplantısı aynı günün sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen şiddetli deprem nedeni ile ertelenmişti. Yaşanan deprem felaketi ile tüm bakanlar depremin hasar verdiği 10 ile doğru hareket ederken ertelenen kabine toplantısı için yeni tarih ve saat verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkanlık edilecek kabine toplantısının ana gündemi deprem olacak. Deprem bölgesinde yaşanan büyük felaketin ardından hem bölgede yürütülen çalışmalar hem de deprem bölgesinde bundan sonra yürütülecek olan çalışmalar ve destekler ile bölgenin yeniden ihyası kabinede ele alınacak. 

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM NE?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "12 bin civarında iş makinemiz, gemi uçak, İHA ve drone ile çalışmalarımız devam etmekte. Uçaklarımızın yaptığı sorti sayısı 4 bin aşmış durumda. Beslenme konusunda bir sorunumuz yok. 2 milyon 200 bin depremzedeye 3 öğün verebilecek bir altyapıya sahibiz" diyerek barınma konusunda da çadır ve konteyner sevkleri için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

 257 noktada çadır kent kurduklarını belirten Fuat Oktay "Konteyner kent olarak 27 bin konteyner altyapısı tamamlanmıştır. 10 binin üzerinde konteyneri sevk etmeye başladık. 4 bin 900 kurulu konteynerimiz var. Yaklaşık 20 bin kişi konteynerlerde kalmaktadır. Hedefimiz 200 bin konteyner sayısına ulaşmak" diyerek barınma sorununu da kısa sürede çözeceklerini söyledi. 

 KABİNE TOPLANTISI BUGÜN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

 Sınır güvenliği ve yeni göç dalgası iddiaları hakkında da açıklama yapan Fuat Oktay "Bugün Cumhurbaşkanımız başkanlığında Kabine toplanacak ve gündemimiz yaşadığımız afet olacak. Güvenlikle alakalı bazı haberler çıkıyor. Göç dalgası ile alakalı. Güvenlik zafiyeti söz konusu olamaz. Sahada jandarma ve polis olarak 130 bini aşkın personel bulunmakta ve ilave Türk Silahlı Kuvvetlerinden sınırsız sayıda personel var" diyerek sınırlarımızın güven altında olduğunu belirterek yeni bir göç dalgası yaşandığı iddialarını yalanladı.