Deprem bölgesinde salgın riskine ilişkin Bakan Koca açıklama yaptı!

Daha önce de sık sık gündeme gelen salgın riski hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
Deprem bölgesinde salgın riskine ilişkin Bakan Koca açıklama yaptı!

Bugün Hatay'da deprem bölgesinde yeni açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce de gündeme gelen salgın riskine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalarda herhangi bir şekilde salgın tehlikesinin bulunup bulunmayacağı öğrenilirken deprem bölgesindeki son gelişmeler hakkında da açıklama geldi. 

DEPREM BÖLGESİNDE SAĞLIK ALANINDA SON DURUMU AÇIKLADI!

Deprem bölgesinde sağlık alanında Hatay'dan son gelişmeleri aktaran Bakan Koca, 'Tüm sınırları zorluyor, sağlık hizmeti sunuyoruz. 140 bin personel ile güçlü bir şekilde sahadayız. Bakanlığımızın ilgili her 8 personelinden biri afet bölgesinde. İçiniz müsterih olsun. Toplamda yatan hasta sayısı 21 bin 859'dur. 13 bin 612 kişi tedavisinin ardından taburcu oldu. Afetin ilk gününden itibaren gerçekleştirilen cerrahi operasyon sayısı 10 bin 601'dir. 51 bin yaralı diğer şehirlerdeki hastanelere nakledildi.' dedi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti; 

"Devletimiz istisnasız bütün imkanlarıyla, milletimiz yardımseverliğiyle 6 Şubat sabahından beri burada. Görevimizi yaklaşık 100 bini aşkın sağlık çalışanı arkadaşımla sürdürüyoruz. Güçlü bir şekilde sahadayız ve acımızı da güce çevirmeye mecburuz. 13 bini hekim olmak üzere 19 bin kişi hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığı'nın bölgedeki personel sayısı yaklaşık 140 bindir. Her 8 personelden biri afet bölgesindedir." Bu açıklamalar ile birlikte yoğun bakım doluluk oranlarının da yüzde 78 olduğuna değinerek kapasite sorununun da bulunmadığından bahsetti. 

SALGIN İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU! 

Tüm bunların yanı sıra da deprem bölgesinde herhangi bir şekilde salgın riskinin de bulunup bulunmadığı merak konusu olmuşken yapılan açıklamalara göre " Şu an ciddi bir halk sağlığı sorunu bulunmuyor. Risk yok ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Şu an itibarıyla sağlık hastalıklara meydan vermeyecek şekilde hazırlık yapmış durumdayız. Sağlıklı su temini, ortak kullanılan alanların hijyeni, ilaçlama çalışmaları başlatılmıştır. Şehrimiz Hatay'da geniş bir organizasyonu hayata geçirmiş durumdayız" şeklinde konuşarak daha önce de sık sık gündeme gelen salgın riskinin şu an görülmediği ifade edilmiş oldu.