Deprem bölgesindeki kamu personeli için genelge! 10 ildeki memurlar için karar çıktı

Yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile OHAL ilan edilen 10 ilde çalışan kamu personeli için 15 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yeni karar açıklandı. 10 ili kapsayan genelge ile kamu çalışanları için karar verildi.
Deprem bölgesindeki kamu personeli için genelge! 10 ildeki memurlar için karar çıktı

Deprem bölgesindeki kamu personeli için genelge! 10 ildeki memurlar için karar çıktı - Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki deprem tüm Türkiye'yi sarsarken aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ise 10 ilde yıkımı beraberinde getirmişti. 

Yaşanan depremler nedeni ile Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Kilis ve Osmaniye illerinde adeta taş taş üstünde kalmamıştı. Özellikle de Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da nerede ise sağlam bina kalmazken bölgede depremden etkilenen 10 il için 3 aylık OHAL kararı verilmişti. Bölgede çalışan kamu personelleri için de yeni karar alındı. 

OHAL İLAN EDİLEN DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İL İÇİN YENİ KARAR! 

15 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile İlgili 2023/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında deprem bölgesinde çalışan kamu personelleri için yeni karar açıklandı. 

Deprem bölgesindeki kamu personeli için genelge! 10 ildeki memurlar için karar çıktı

Alınan karar kapsamında depremin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yaşanan deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan mezkur tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılacaklar veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulacakların belirlenmesine ilişkin hususlar, afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla il valilerince değerlendirilecek. 

Çalışamayan kişilerin haklarında bir kayıp olmayacak ve bu kişilerin mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı tutulacak.