Deprem felaketinde acı tablo açıklandı! Can kaybı 41 bin 156'ya yükseldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından can kaybı sayısı açıklandı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 41 bini geçti.
Deprem felaketinde acı tablo açıklandı! Can kaybı 41 bin 156'ya yükseldi

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından Kahramanmaraş merkezli depremden sonra bu depremin etkisi ile birlikte 10 ilde depremin etkileri oldukça hissedildi. On binlerce binanın yıkıldığı illerde binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti. Yaşanan bu kayıplar depremin ilk gününden itibaren git gide artarken bugün yapılan son açıklama ile birlikte de son rakamların 41 bini geçtiği öğrenildi. 

HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ SAYISI AÇIKLANDI! 

Yapılan açıklama ile birlikte depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 20 Şubat tarihinde de AFAD tarafından açıklandı. Yapılan bu açıklama ile birlikte güncel rakamların 41 bin 156 olduğu ifade edildi. Konu hakkında açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Hatay ağırlıklı çalışma devam ediyor. 15 binada arama kurtarma çalışması devam ediyor. Sona gelmek üzere çalışmalar planlanmış durumda. Vefat sayısında 41 bin 156 insanımızın hayatını kaybettiğini duyurmak zorundayız. 20 bin 870 binada enkaz çalışmaları yürütüldü" şeklinde yaptığı açıklamalar ile son durumu vatandaşlara duyurdu.