Deprem felaketinde yürekleri yakan rakam açıklandı! Toplam ölü ve yaralı sayısı arttı

Türkiye Kahramanmaraş depremi ile yıkıma uğrayan 10 ilden gelecek mucize haberleri beklerken AFAD son dakika duyurusu ile toplam can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı.
Deprem felaketinde yürekleri yakan rakam açıklandı! Toplam ölü ve yaralı sayısı arttı

Deprem felaketinde yürekleri yakan rakam açıklandı! Toplam ölü ve yaralı sayısı arttı - İlk olarak 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de Türkiye 7.7 şiddetinde meydana gelen depremle güne büyük bir felaketle uyanmıştı. 

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olarak meydana gelen deprem büyük bir yıkıma neden olurken tam depreme müdahale mücadelesi verilirken bu sefer Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem meydana gelmiş, ilk depremde ayakta kalmayı başaran binalarda ikinci depremle yerle bir olmuştu. Tam 10 ilde büyük yıkım yaşanırken AFAD depremin 4. gününde acı bilançoyu açıkladı. 

DEPREMİN 4. GÜNÜNDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR! SON DURUM NE?

Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin yaralarını sarmaya devam ederken AFAD an itibari ile toplam ölü ve yaralı sayısını açıkladı. Depremin etkilediği ve büyük yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kayseri, Malatya, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın son sayısı açıklandı. 

 AFAD tarafından yapılan resmi açıklama ile "SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 17.134 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 70.347 vatandaşımız yaralanmıştır. 30.360 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 29.622 arama kurtarma personeli görev yapmaktadır. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı 6.479’dur." denilerek toplam hayatını kaybeden kişi sayısının 17 bin kişi aştığı ilan edildi.