Deprem korkusu büyüyor! O il için 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Prof. Dr. Naci Görür, 7 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini söyleyerek vatandaşları uyardı.
Deprem korkusu büyüyor! O il için 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Deprem ülkesi olan Türkiye'de hemen hemen her gün farklı bir ilde deprem meydana geliyor. Son olarak Bingöl'ün Yedisu ilçesinde dün 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4,0 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise 4,1 olarak açıkladı.

7 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Bingöl'de meydana gelen depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

Görür paylaşımında, '' Yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı '' diyerek, '' Yeşilgöl - Yedisu / Bingöl'de 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem ERzincan - Karlıova arasındaki 'Yedisu Fay Zonu'nda.' Bu zonda en az 7 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz '' diyerek bu zon içerisindeki ve yakınlarındaki yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

2020 yılında Erzincan'da ve 2021 yılında İzmir'de meydana gelen depremlerin yıkıcı etkileri olmuş ve yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Bu depremler, Türkiye'deki birçok yapının depreme dayanıksız olduğunu ve çoğunun çürük malzeme ile inşa edildiğini yaşanan can kayıpları ile ortaya koymuştu.

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'de de benzer bir depremin meydana gelebileceği endişesi yaşayarak, ilde 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini ve yerleşim merkezlerinde büyük bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan olası İstanbul depremine karşı endişeler de sürüyor. Bu kapsamda depremin yıkıcı etkilerini azaltmak için kentsel dönüşüm projeleri hız kazanmalı ve mevcut yapıların deprem riski araştırılmalıdır.