Deprem profesörleri o ili işaret etmişti! Bu sefer Bingöl ve Diyarbakır sallandı

AFAD ve Kandilli Rasathanesi peş peşe son dakika deprem haberleri vermeye başlarken yeni bir deprem haberi de Bingöl ili için verildi. Bingöl ve Diyarbakır peş peşe yaşanan iki depremle sarsıldı. Deprem Batman, Muş ve Erzurum illeri de depremle sarsıldı.
Deprem profesörleri o ili işaret etmişti! Bu sefer Bingöl ve Diyarbakır sallandı

Deprem profesörleri o ili işaret etmişti! Bu sefer Bingöl ve Diyarbakır sallandı - 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem ile Türkiye büyük bir felaket yaşarken ne yazık ki bölgede fay hareketliliği tüm hızı ile devam ediyor. 

Pazartesi günü 7,7 ve 7,6 şiddetinde iki büyük depremle sarsılan 11 ilde bugüne kadar binden fazla artçı sarsıntı meydana gelirken Hatay'da bu depremlerden bağımsız olarak 6.4 şiddetinde yeni bir deprem yaşanmıştı. Deprem Prof. Naci Görür başta olmak üzere pek çok jeoloji uzmanı Bingöl ve Diyarbakır depremi için uyarı yaparken AFAD son dakika duyurusu ile yeni depremi açıkladı. 

BİNGÖL, DİYARBAKIR'DA AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU, SON DAKİKA DEPREM OLAN YERLER NERELERİ?

Deprem fırtınası tüm ülkede büyük bir panik ve korku yaşanmasına neden olurken ne yazık ki kırılan fayın yüzölçümü ve depremin şiddeti diğer fay hatlarında da hareketlilik yaşanmasına neden olmuştu.

 

Deprem profesörleri bölgede yaşanan hareketliliği tüm detayları ile yakından incelerken T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yeni deprem haberi duyuruldu. 

Yapılan açıklamada Depremin merkez üssü Bingöl ve şiddeti ise 4.4 olarak açıklandı. 

Kandilli ise depremin şiddetini 4.5 olarak açıklarken depremin merkez üssünü Diyarbakır Hani olarak açıkladı.