Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında soruşturma başlatıldı, neden gözaltına alındı?

Deprem bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın gözaltına alındığı bildirildi. Övgün Ahmet Ercan neden gözaltına alındı, tutuklanacak mı?
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında soruşturma başlatıldı, neden gözaltına alındı?

Türkiye deprem felaketinin yaralarını kapatmaya çalışırken deprem uzmanları son dönemlerde oldukça popüler oldular. Deprem uzmanları hem medyada hem de sosyal medyada oldukça aktif bir hale geldiler. Sosyal medya hesabını yoğun bir şekilde kullanan deprem uzmanlarından birisi de Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dı. Bugün Malatya’yı ziyaret eden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gün boyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇUNDAN İŞLEM!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında akşam saatlerinde Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında halkı kin ve düşmanlığı tahrik suçundan işlem yapılacak.

Malatya ziyaretinin ardından Elazığ’a giden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kentte gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Övgün Ahmet Ercan’ın adliyeye sevk edileceği bildirildi. Savcılık tarafından yapılan soruşturmada gerekli görülürse Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan nöbetçi mahkemeye çıkarılarak hakkında tutuklama veya serbest bırakılma şeklinde karar verilebilecek.

NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın neden gözaltına alındığı merak konusu oldu. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Övgün Ahmet Ercan hakkında gözaltı kararını bugün sosyal medya hesabındaki bir paylaşımdan dolayı verdi. Övgün Ahmet Ercan bugün bir sosyal medya paylaşımı yaparak, “İki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş.” demişti. Bu mesaj üzerine hakkında soruşturma başlatılan Övgün Ahmet Ercan hakkında emniyet ve adli işlemler devam ediyor.