Deprem uzmanı tarih vererek korkutan açıklamayı yaptı!

Bugün deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte İstanbul depremi için tedirgin eden tarihin belirlendiği öğrenildi.
Deprem uzmanı tarih vererek korkutan açıklamayı yaptı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından gözler İstanbul depremine çevrilmişti. Olası bir İstanbul depreminin yalnızca İstanbul'u değil Türkiye'yi etkileyeceği ve de binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetme ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından toplamda 50 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

UZMAN İSİM İSTANBUL İÇİN UYARI VERDİ!

Olası bir İstanbul depremine karşı dikkatli olunması gerektiği hakkında uzmanlar tarafından uyarı gelirken, "Deprem oluşumu günübirlik, değil 100, 200, 500 yılda değişir. Bir kez tutarlı bir deprem öngörüsü yapınca yeter. Sık sık açıklama yapmak bilime aykırı olup, karmaşaya, esin ile gönenç bozukluğuna neden olur. İstanbul için kararım değişmedi, değişmez. Esenlikler. Övgün" dendi.

Uzman isim tarafından taş üstünde taş kalmayacak şeklinde yapılan bu yorum İstanbul depremi hakkında bir kez daha endişelenmemize neden oldu.

Konu ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarının da başladığı, bu konuya ilişkin de belediye ve bakanlıklar tarafından da çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.